Monday, February 4, 2019

Adventure di Berjaya Time Square Theme Park



Berapa lagi baki cuti korang semua tahun ni? 
At least kalau ada sehari pun kira okay la sebab saya nak kongsikan dengan korang apa yang korang boleh buat masa cuti korang. 
Kenapa kena amek cuti? Sebab tempat yang saya nak share ni kalau pergi weekend ramai yang amat. Ramai tu semua dari international, bermacam-macam warganegara yang ada. 
Tapi tempat ni bukan oversea, ada je kat tanah air tercinta kita ni. 
Ada kat tengah-tengah hutan batu ibu negara kita. 
Haa takde clue lagi kan? Hahaha. 
Tempat tu adalah salah satu main Malaysia attractions sebab tu bermacam jenis orang yang ada situ. Haa tak dapat tangkap lagi? Hahaha. 😁





Tempat ni kat Jalan Imbi KL. Haa kan kat tengah-tengah town tu kan.
tempat ni la yang saya nak cadangkan kat korang 😊😊



untuk hilangkan stress atau nak bawak family korang sekali. Sesuai untuk seisi keluarga tau.
Siapa yang tak pernah sampai tu saya nak sembang sikit apa yang korang boleh buat kat situ.
Korang pun tau kan sebenarnya Berjaya Times Square Theme Park ni dapat masuk dalam Malaysia’s Book Of Record sebagai First Larger Indoor Theme Park in Malaysia.
So kalau dah ada theme park dalam shopping complex tu,
korang faham-faham je betapa besarnya Berjaya Times Square tu kan.




Korang boleh beli secara walk in, but make sure yang korang sampai dalam pukul 10 camtu sebab biasanya beratur panjang, tapi kalau korang guna cuti korang tu and pergi hari weekdays, saya rasa orang pun kurang sikit.
Kalau nak lagi untung korang beli online sebab ada diskaun kadang-kadang so berbaloi gak kalau beli online.
Harga tiket kat walk in pun sebenarnya berbaloi, tidaklah mahal macam theme park yang lain.

Nak pergi sini korang ada 2 options samada korang nak naik kereta and parking kat sini,
atau naik monorail atau MRT sebab stesen dia berhenti betul-betul depan Berjaya Times Square. Disebabkan KL ni sentiasa traffic jammed saya cadangkan korang naik tren je, tapi kalau nak selesa naik kereta pun ok cuma jangan bawak time peak hours la.
Elakkan balik time orang balik kerja sebab kalau tak korang akan kembali stress. Hahaha.




Once korang dah masuk, korang boleh keluar masuk dari theme park ni 2 kali sehari.
So kalau perut dah lapar boleh la pergi makan jap, atau nak pergi solat. Senang tak? Hehe.
Actually game kat dalam theme park ni ada yang kena bayar so better korang bawak duit lebih kalau nak enjoy puas-puas atau cita-cita korang hari tu korang nak try semua yang ada.
Saya tak halang, please proceed. Hehe.
Nak masuk tu dia pakaikan tag kat pergelangan tangan korang, dan untuk game yang kena bayar tu korang kena topup kat kaunter and nanti setiap kali korang nak main diorang akan scan tag kat tangan korang tu. Interesting kan.



If ada dari korang bawak handbag or bawak barang yang korang shopping,
rasa malas nak pegang sentiasa korang boleh sewa loker.
Dalam theme park ni pun ada jual makanan but korang kena beli dengan diorang
scan code kat tag korang so make sure yang korang ada baki yang mencukupi.
Kalau tak nanti.. jadilah macam lorong Smart Tag, kalau perasan kadang-kadang tu ada orang sangkut sebab balance tak cukup. Haa kan dah aniaya orang kat belakang kot-kot dia nak cepat. Hahaha. So elakkan tau.!!




Lepas korang dah puas enjoy nanti korang boleh beli gifts atau merchandise yang dijual kat dalam
sebagai kenangan dan bukti untuk korang tunjuk kat kawan-kawan korang yang korang dah capai impian untuk main segala game yang ada kat Berjaya Times Square ni.
Kalau diorang tak percaya gak korang boleh beli gambar yang staff theme park tu amek.

Kalau diorang tak percaya gak tu tandanya semoga korang dimurahkan rezeki belanja diorang pergi enjoy!!!!




2 comments:

aCik Anie said...

apa nama abg yg sulung tu..ziyad kan.. dah makin rupa ita dah... :)

ietams said...

yg sulung tu haziq Cik Ani..
ramai yang ckp gitu cik ani.,
bila dia dah besar ni dah ngikut muka ibu nya dah hihihihi..