Sunday, July 4, 2010

demi anak..demi anak.. demi mu..

pimp myspace profile
pagi-pagi lai en. abah dah ke opis.. tetibe je dpt call..
gitu gini sana sini bla..bla.. problem.. down ..
last-last kene gak hadirkan diri ke tempat kejadian.
dan secara rasminya, puan ibu yang comelanggunrasadahkurustapi tetap gomok
mengambil tugas menghantar haziq ke sekolahnya secara individu..
selalu tu best je ade driver anta & jemput. tugas kami berdua turun & naik kereta sahaje.
masa saya & haziq kelam kabut bersiap nak keluar rumah tadi,
haziq request.., "ibu.. karang hajik nak makan mee tau"
saya dah cuak dah.. takut kot dia request nak pg makan sizzling mee kat food court Giant
susah woh nak hendel haziq pi makan kat kedai..!!
seb baik dia jawap "tak ah bu! hajik nak makan mee yang ibu masak"
"tau, ibu..?!"
"tau, ibu..?!"
"tau, ibu..?!"
saya ye ye ye kan aje.. kang kalu kite jawap lain, kompem mengamuk tensen badmood ke..
habis kelas, dia minta lagi nak makan mee....ni memang dah sah ni..
dia memang nak makan mee..
"haziq nak makan mee goreng ke?" masak mee goreng ape la sangat susahnye kan.. kacangg yo!
"bukan... hajik nak makan mee yg pusing-pusing tuuu..."
Ah Sudah!! mee ape pulak yang pusing-pusing..
sudahnya saya ajak haziq singgah ke Giant, bagi dia tunjukkan mee yg macamne gaye nye yg dia nak sgt tu..
pusing jalan2 kat kawasan mee, tunjuk mee kasar yg kaler kuning tu..
memang betul bukan mee itu yg dia nak..
dia tunjuk kat area sebelah, "haaa!! mee yg ni yg haziq nak bu.."
Adoiii laa... anak! suruh le masak ape je makanan melayu.. okey je ibu masakkan.. memang tak masalah la leh cakap, HAL MASAK MEMASAK ni..
rupenye dia nak spaghetti laaa!! mampos guwe... uwaaaaa!!
memang fail la saya ni kalu bab masakan western ni..
series leceh.. memang masaknye simple, tapi barang-barang nye tu leceh & costing la..
tu yg buat macam malas nak amik tau masakan western ni..
spaghetinye ke pastanye ke, series ai dislike.. leceh! cepat muak!
series mencabar kredebiliti saya !!
haziq musukowa... demimu sayang.. demimu.. ibu berusaha..
ibu, gambare ne !! yoshhhh..
kalu berjaya, saya akan bangga menepek gamba hasilnya... hahahaha
Updated da piccas,
setelah berusaha.., inilah dia spagheti ibu untuk mu wahai haziq anak ibu..,
dan juga testimoni dari mereka yang berhormat;...
alhamdulillah.. succsess!! yey.. suka saya.. hahahaha

5 comments:

Rizziela said...

Wah! Western taste la Haziq ni

Ietams said...

Rizziela,

ha! itu la pasalnye..
cabaran sungguh.

Lizzie Yasmin said...

kalu Haziq x request msti Ibu x mo msk spegetti kn... TAhniah pd ibu...

Ietams said...

Lizzie Yasmin,
memang! tak berapa minat nak masak & makan spaghetti..kerana anak, gigih ibu.. hehehe

Fara said...

meleleh....nmpak sedap tu

Sensasi nya..,

Us together..