Monday, October 7, 2013

#NNFoodFest, Mandi-Manda dan Dinner Korean Foods di Sunway Pyramid

Nuffnang Food Fest
Date : 5th of October 2013 (Saturday)
Time: 3PM- 10PM
Venue : Blue Entrance, Sunway Pyramid


tau tak hari Sabtu lepas 5 Okt 2013 Nufnang ada FoodFest kat Sunway Pyramid.?
plan asal saya nak singgah juga jenguk² #NNFoodFest ni.. tapi sebab kan kekangan masa,
tak dapat saya nak join haritu..  penat pun ye jugak...

Sabtu aktiviti saya padat. phewww! penat.
tapi ade gak bonus yg saya dapat,
anak² tidur nyenyak awal dengan sendiri... Pukul 9.00 malam zasss! pengsan dua beradik dalam kereta...
itu bonus yg jarang² saya dapat.
dua-dua anak saya jenis aktif. Motto diorang "baik main dari pada tidur" gitu..

meh nak cerita apa stori yang bizi sangat saya Sabtu haritu,

bangun pagi-pagi, basuh baju sidai baju,
masak nasi ayam, mandikan anak-anak.
bersiap dan terus ke Mydin USJ.. ade bloggerevent jumpa Duta Fruitale Si Nora Danish.

tepat pukul 3, minta ijin bos MrJocko, nak balik awal..
sebab nya kami nak ke Sunway Resort Hotel & Spa, nak bawak haziq & ziyad pi berenang dalam
kolam.. tak padan dengan badan dedar bebudak ni..
sakan bermain berendam dalam kolam.

Acik dapat stay 3h2m kat hotel ni bersempena majlis Sekalung Budi Petronas,
tu yang sibuk nak ikut acik hari tu.. dapat la sengah harian stay hotel.
kalau bebudak ni jenis tak aktif memang ikut je stay tidur sekali dgn acik.. Acik pun sensorang je.


lepas berendam, naik bilik mandi-manda bilas.. turun ke Mall..
asal² nak servey² je kat mane restoran Street Cafe Korean food tu,
Sekalinya kami terjebak makan dinner sini..

tu semua penangan stall takoyaki sebelah Street Cafe ni.
dua beradik ni memang fanatik Takoyaki.

hati & otak ni terbayang² je nasi ayam kat rumah,.. en abah pun gitu gak..
tapi sebab si haziq dah buat drama kesian ala-ala drama telur tembakul..
meminta-minta nak makan Takoyaki,
nak tak nak, order je la set yang tak berapa besar.
Nak bagi balance sama-sama makan dengan Haziq je..

name je order light² , ter ambik juga lunch box set.. hakhakhakhak..
dapat lah merasa makan makanan korea dalam tak rancang tu.
terima kasih acik my SIL belanja kami makan ni..
acik kensel join makan dgn kami, sebab dia lagi tertarik nak shopping kat BIC..


kalau makan kat luar, saya automatik jadi Octopus,
kiri kanan tangan uruskan dua anak.
eh, nampak tak saya dengan shawl hasil tangan saya..
saya pakai shawl hasil air tangan saya, .. otomatik saya terus suka dgn pemakaian Shawl.. hoyyeh!

 patutnya gambar atas ni selepas gambar bawah ni, hentam saje lahh...
gambar atas, saya dah mula aktiviti makan.. kiri suap haziq, kanan suap ziyad
gambar bawah nampak haziq pergi sendiri tunggu Takoyaki yang di order,



hah! tengok.. ko mampu sambil makan, tangan jadi tangan octopus gitu..?
walaupun dah bertukar menjadi octopus, shawl iols masih menten tertutup di depan & muncung.
kelass gituh,..





6 comments:

attyfir said...

dulu masa anak2 kecik kty pun bertukar jadi octopus bila layan kerenah anak2.

wantie said...

bebudak kalau dapat main air memang tak hengat donia..

lawa kaler shawl tu. I suka..tapi tak de baju nak padankan dengan shawl tu.

ietams said...

kak ty,
memang gitu eh kak yer?.. kalu anak² kecik² ni.. huhuhu.. bertabah le saya kalu gituu...

wantie,
kaler ijo ape tah, sebab nampak macam rare kan, tu yg pilih kaler gitu tu kak

YaNa Yassin said...

Sabtu baru nie memang penat, pepai dah terpacak depan sunway lagoon, then petang sambung plak dengan foodfest. Memang penat tahap gaban.

Kesuma Angsana said...

hehehe octopus paling cantik pernah KA jumpa !

izan mama mia said...

teringin sgt nak g sunway piramid tuu..hahah

Sensasi nya..,

Us together..