Thursday, October 17, 2013

Murtabak Mini di GM Klang



*entry ni entry lama terperuk dalam draft*

hari tu kan saya pegi jemputan kahwin officemate saya di Teluk Panglima Garang, Klang..
dah kebetulan sampai di area klang tu..
saya ambil peluang ajak en abah jenjalan..

saya ni ...nama je duduk area Selangor. Tapi banyak juga tempat-tempat di Selangor tak habis pusing.
GM Klang pun tak pernah pergi haiii.. APTB..

orang lain dah habis tawaf dah GM Klang tu.. saya baru feeling jakun dah sampai GM Klang buat pertama kalinya. hohohoho..
terima kasih Ainun, duduk kat klang dapat saya meronda ke GM Klang..

tapi kann.. saya tak dapat pun shopping sangatnye pon..
setakat check in je kat sini.
yang dapat shopping.. si Ziyad!.. tak pasal je dia dapat beli barang dia....!! Grrrrrrrr!

tu si lembu merah tu Ziyad sambar tanpa kompromi!!
kita ajak pergi kedai lain dulu sebelum bawa lembu balik..,
dia TETAPPP mengamuk berguling nak naik lembu.
Hoi lah haiiii.. memang drama swasta betul budak sorang ni..
dengan terjerit jerit satu hal..
satu floor boleh dengar teriakan Ziyad berdrama.

Sudahnya, nak elak malu anak dah berguling sambil jerit-jerit..
takde tempoh-tempoh terus balik aje la hai.. koser la acik nak lelame kat dalam tu..
tetiba dalam perjalan balik tu kan, ada nampak lori kecik
ade bunting "MURTABAK MINI"
en abah murah hati memberhentikan kereta
lalu membelikan kami sebungkus murtabak mini beserta 3 botol air teh ais.

ni dia!! Murtabak Mini..
rasa dia?? sedap sangattt-sangat!!


kami anak beranak makan dengan penuh selera.. haziq tak suka enteprem gambo..
dia suruh adiknye aje yang possing gambo.. dianya pegi menyuruk kat seat belakang.. very the tak sporting..
nampak kan jelas muka kami happy.. Itu sebelum en abah amukan..
sebab lepas je kami possing ni, ziyad lambakkan satu cup air teh tarik yg en abah belikan tadi..
habis abah mengamuk! huhuhu semua orang senyap tanpa kata-kata..

tu dia si cheeky!
dah le garang.. pantas pulak

tengok mukanye tu!
manenye tak geram.. garang pun ye jugak

okey cukup-cukup la kami berselfie nye kann...
tanak cerita banyak,
kalau pada siapa yang teringin sila lah pergi yer..
berdekatan sangat dengan GM Klang,
kalau nak berpandukan Google map/koordinat,
boleh refer kot dengan screen captured saya ni..


selamat mencuba yer!
kompem tak nyesal beli.. sedap sangat-sangat.
tapi harganya saya lupa la..
kot-kot sekeping 40 sen kot?? entah ler.. lupa.. tapi tak mahal la.. posen-posen je sebjik .




2 comments:

imie fatiema said...

kalau ke GM Klang , saya selalu beli Takoyaki di tingkat bawah sekali tu betul depan pintu keluar.terbaeklah.

zulie ieta said...

imie,
takoyaki dia pun sedap tapi kan..
dekat Mines ade kedai yang same
dgn kedai Takoyaki situ,
dapat 4 biji..
kalo GM tu 3 biji je.. harga same

Sensasi nya..,

Us together..