Tuesday, October 29, 2013

Ibadah Korban - Aidiladha 1434H saya


istimewanya aidiladha tahun ni
saya sekeluarga dapat menyaksikan penyembelihan lembu ibadah korban.
jiran belakang rumah mak saya sembelih lembu sekali kenduri di malamnya.

ha.. berangkut kami semua dok mengadap.
zulieta
yang paling teruja haziq dengan ziyad la..

zulieta
zulieta
seronok la bergotong-royong macam ni..



8 comments:

izan mama mia said...

beraninya tgk darah..huhu..

the garang said...

untung kita orang islam sentiasa ada keramian nak diraikan bersama, hehe, gotong royong ibadah qurban la yang paling manis sekali rasanya selain masak lemang dan kacau dodol

salam kenal dari thegarang.com

imie fatiema said...

raya haji tahun ni di rumah mak saya, qurban biasanya mmg kat surau, my hasben bawak anak2 tengok lembu tapi sekejap je sbb si kecik tu takut tengok lembu haha..

seronok tengok si kecik tu peluk2 mama dia..manje

lizz said...

saya tahun i tak berkesempatan nak tengok penyembelihan...membizi didapur....
ieta ni iras muka member saya kat opis ni...

attyfir said...

last tgk lembu kena sembelih taun lepas ,masa buat korban :)

zulie ieta said...

izan,
memang berani tengok dara izan.. anak beranak berani ^_^

the garang,
kan, bersykur kita ni islam.
boleh bertambah semangat muhibbah bila bergotong royong dalam bermacam-macam acara

imie,
kat kampung saya,sembelihan ada yang di buat di masjid, ade juga di buat rumah² individu yg berkorban.
bila dpt peluang tengok live ni, lagi seronok rasenye kami sekeluarga

lizz,
mesti kelam kabut kat dapur bila hari raya kan..
opismet ade iras saya ehh.. boleh jd adik beradik la gitu..kan.. hihihihi..

attyfir,
kami sekuarga baru tahun ni 1st time tengok live kak..

wantie said...

tak berpeluang lagi tengok lembu di sembelihkan.

eh rasanya boleh pitam tak kalau akak tengok lembu kena sembelih tu yer. tak pe tabah kan ati. Nak pahala kan..kan..

Kesuma Angsana said...

bagus kalau ada semangat gotong royong ni !

Sensasi nya..,

Us together..