Thursday, October 31, 2013

Blogger’s Review Program - Ninetology U9Z1+ vs HTC Butterfly S


hai semua
hari tu saya berpeluang review 2 handphone,
satu handphone tu HTC Butterfly S
satu lagi Ninetology U9 Z1+.

jom tengok sikit kedua-dua spesifikasi yang ada..,




macam saya ni tak berapa tau lebih terperinci pasal gadjet² ni,
yang paling saya terror & minat kat handphone ni
cuma  kat kamera dalam sesebuah handphone tu je.

antara kedua-dua ni, dua-dua kamera best!
walaupun HTC Butterfly S tu saya tak boleh nak masukkan sim card saya..
(SIM card saya jenis Standard Micro SD)
kamera dia best, bila dah ambik-ambik gambar tu, dia boleh view in auto playback
kire macam ala-ala video siap ber background kan lagu..
terus tetiba rasa .. "Ohh.. what a sweettt memoryy..."




untuk Ninetlogy U9 Z1+ punya kamera pula..
walaupun dia punya kamera melampau besar MP nya,
saya mengalami sedikit bimbo nak tangkap gambar .. sebabnya button snap dia tu,
kene betul² tekan baru betul dia jalan.
kalau macam jari jenis tak berapa lekat, memang tak menjadi sangat gambar nya..
 lagi satu kan, antishake gambarnye pun mcm tak jalan lancar kot.. hahahaha (banyak lak complain)
sebab jari saya ni macam nenek tua sikit..
parkinson, menggigil-gigil je jari..
bila dah gigil jari, gambar pun gegar-gegar terus tak sharp.
nasib baik le continuous shot dia boleh sampai ke 99shots..
Hah hambek ko! sekali nak snap satu gambo je dah sampai nak seratus keping.
merasa le penuh storage dengan gambar yang sama.. hahahaha..



lagi kan U9Z1+ ni kan, connection signal nya tak berapa bagus.. intermittent.. huhuhu..
harap² Ninetology boleh improvekan lagi la nanti nya kan.


8 comments:

imie fatiema said...

saya pun tgh survey nak henpon baru,asyik kena basuh je ngan budak2 tu, nak tanya ni, camne nak join bloggers review program tu ? saya just nak tahu utk review entry je, bukan yg join event tu.. respond me ya..mekasih

Kesuma Angsana said...

tq share info ni !

Mira Cikcit said...

Eh, akak pun join jugak eh?

Sylarius Yusof said...

Ninetology U9 ni spec dia dah bagus. Tapi bila tau ada problem pada signal dia, memang potong habis la.

Hanset canggih tapi kalau call pun sangkut-sangkut pun bermasalah jugak.

eynda said...

Pandai buat review ;-)

izan mama mia said...

bl enpon sll nak cameranya cantik je..

wantie said...

dua dua phone tu pun akak non hado dek non oii..

tapi kalau tengok dari comparation yg kamu buat ni HTC tu lagi ok.

Che Rosliza Che Mat said...

sama gan izan...nak phone cameranya cantik..

Sensasi nya..,

Us together..