Sunday, October 6, 2013

Ambi Pur launched the "Smelly to Smiley" campaign


Siapa yang suka persekitaran busuk??
Siapa yang suka bende busuk?
Toilet busuk?
Dapur busuk?
Bau tumisan masakan yang pedas²?
Pendek katanya.. takde sape pun yang suka BAU BUSUK kan…
Semua orang mesti jemkleng  *read:jammedklang* bila bau-bauan yang haramm tidak menyenangkan nya kan??
Toksah Tanya orang..
diri sendiri pun boleh bengang terlampau-lampau bila facing bende² yang tak best untuk di bau ni..
lagi-lagi tandas awam! Phewwww!!

Meremang-remang bulu roma.. kembang kembis hidung tahan napas..
kalau tiba-tiba time emejensi *read:emergency* nak terbeyrr.. terkencc.. 
kene le cari tandas awam kan, tandas kat pam minyak ke..
nak pergi tempat lain,, empangan dah tak tertahan dah nak melimpah dah mase tu..
so takde pilihan lain.. TERPAKK...SAAA.. aje la sudahkan hajat kat situ-situ jugak.. 
huhuhuhu..  satu penyiksaan!
sambil ehem, sambil tahan napas dari tersedut bau tak best...  JAMMED!

#OOTD #shawlMyDIY saya ke event #AmbiPur My

(ziyad yang mata birat #barubanguntidoq sibuk nak possing)
_______________________________________________________________

28hb Sept 2013 yang lalu, saya ke AEON Tmn maluri.
(tempat shopping favourite saya bila hari raya)

Saya join BlooggersDotCom punye event untuk sama² menempelkan diri sertai 
kempen Ambi Pur Malaysia.. Wahhh! Kelas ko kak dah aktif join event dah… hahahahaha..






#Ambi Pur Malaysia lancarkan satu “Kempen Smelly to Smiley”
Yang berobjektif kan untuk  membantu menyelesaikan masalah bau busuk pada lokasi² yang bermasalah berbau paling busuk dan tidak menyenangkan yang ada kat Malaysia.

korang...., kalau tau mane tempat yang busuk sangat-sangat ni, cepat kasik tau AmbiPur tau!..
diaorang ade penyelesaian yang hebat untuk buatkan senyuman kembali terukir
 VIP ambiPur Malaysia aka orang kuat #AmbiPur Malaysia
AmbiPur Malaysia VIPs & Celebrity Faces,
Hani & Hafiz Hathim & Dan Khoo

Haa…. Kalau nak Ambi Pur & Team take action utk tempat busuk ni, boleh pergi kat www.facebook.com/AmbiPurMY. Kat situ  ade aplikasi Smelly2Smiley . 
 Vote tempat yang busuk kat situ, nanti 5 tempat yang paling tinggi di undi, Ambi Pur Malaysia & Team akan pergi ke tempat yg bermasalah tu utk segarkan balik kawasan yang bermasalah tu.
automatic la bila dah di sembur pewangi segala AmbiPur,
kita akan tersenyum melangkah catwalk keluar dari tempat yang busuk tersebut..



saya dapat lavender mase event tu.. 
sampaikan rase sayang pulak nak banyak-banyak kali spray.... takut habis woh....sedap & harum baunya..

mase event tu ade buat Smelly to Smiley Challenge,
pada siapa yang berani buat cabaran ni, boleh dapat free shopping bag ..
boleh bawak pegi shopping, lagi pulak hari Sabtu kan no plastic bag day.

mase ni @Ceeranoh tengah ade dalam bilik challenge utk "Smelly to Smiley Challenge"

celebrity² pun ade gak buat cabaran bau ni..
tapi dorang ade disediakan bilik khas untuk eksperimen bau ni.
dalam bilik ni macam-macam barang-barang yang berbau ada.
bila emcee tu tanya soklan kat artis ni ade bau ape.. 
dorang macam tak boleh nak fokus kot ape bau yang dorang cam, 
dalam satu dua jawapan je yang artis2 ni teka.. 
bila buka tutup mata, Hah! terkejutnya dorang tengok banyak nya bende-bende yang berbau dalam tu..
dari situ pun dah boleh nampak dah the power of AmbiPur AirEffect.
walaupun penuh dengan barang berbau, bila di sembur pewangi AmbiPur
dapat meneutral kan bau busuk tadi ke bau wangi & mententeramkan suasana.


 
saya dengan tudung shawl color peach 2m My D.I.Y., khatyjem, ceeranoh


sebabkan ramai kata kami kembar, so kasik up lagi sekali gambar ni..
hahahaahaha.*suka!suka!suka!


gambar kami beramai-ramai....
Vip's Ambipur Malaysia, Celebrities & Bloggers..

yeyyy! best sangat join event blogger macam ni..
makin ramai kenalan makin luas pemandangan..
terima kasih blogger! terima kasih BloogersDotCom..

jom join event blogger mcm saya? mai..mai.. like beramai-ramai @blooggersdotcom.
kompom tak rugi!...




7 comments:

PakcikLie PCL said...

wah bestnya ietams..lama dah sy tak join mama2 event boggers/ sy baru join bloogerdocom minggu lepas..harap epas ni pon nak turut serta even bloggers.

ietams said...

best sangat PCL,
kompom best bila dah join blooggers tu. kot² kita tersempak satu event sok-sok ke kan,...

wantie said...

hahaha... sama lah idung ni mesti nak menahan bilan masuk tandas awam kan.. kan..

kalau kat penang ni, memang dah takde istilah hari tanpa plastik. sebab kat sini hari hari no beg plastik ok!...

so, greenbag tu la yg lepak dalam h/b selain menda menda lain. ngee...

suka lavender..wangi............

ietams said...

wantie,
memang takde plastik kalau nak shopping kat penang ye...kak?
jimat banyak la penjual kalu gitu,
takde kos untuk beli plastik

adzairdawati makdara said...

bestnya dpt pegi event2 mcm tu

Kesuma Angsana said...

wah bestnyer !

zulie ieta said...

makdara & KA,
memang best

Sensasi nya..,

Us together..