Thursday, December 15, 2011

OPS Banteras

tak lain tak bukan saya ni nak banteras sikap MALAS..
belum datang angin rajin nak kemas² barang² utk kelahiran orang baru..
cume kain barut baby dah siap basuh.. tapi tak lipat & susun betul-betul lagi..
rumah saya sekarang ni pun dah macam kene langgar geroda dah.
en. abah punye kerja le tu..
dek kerana berusahanya beliau nak mencari Breastpump saya Jumaat malam lepas,
dah  di keluarkan barang dari stor, kepenatan pulak dia nak masukkan balik ke dalam stor.
adoiii!! sakit mata saya bile tengok rumah macam ape dah jadinya ha sekarang ni..

saya ni satu je problemnye.. bila rumah dah bersepah,
malas tu 100% menyeluruh meresap kat jiwa dan raga.
daripada elok rasa nak masak-masak.. memang hilang terus hati nak masak ke ape ke.
tu yang pantang en. abah & haziq silap sikit je.. hah! siap la kene bising..
en. abah bagi janji manis, cuti wiken ni dia nak proper kemaskan semula barang yang dia dah keluarkan..
kita tengok kan aje nanti..

saya macam teruja-teruja la nak tepek development perut saya.. hihihihi...
ye la.. kemain aktifnye si dia nendang-nendang tu kan.. tu yang terus je men google...

alolololo comeynye dia.. siyan pula tengokkan dia.. sempit eh duduk dalam tummy ibu..
takpe ye sayang.. lagi 48hari je lagi iyer.. sabar tau..


bersyukur juga en. abah dah cuba paksa rela kan dirinye balik awal sekarang..
kalau idak, paling awal dia sampai rumah pukul 9.30mlm.
sekurang-kurangnya si haziq takde la komplen abah ni asyik meeting je..

haritu balik kampung kan.. gelihati tau dengar statement haziq pasal abahnye..
masa tu mak saya saje-saje nyembang dengan haziq,

atokwan:   haziq dah besar nak kerja macam abah tak?
haziq:         kerja macam abah?  abah kerje ape?
atokwan:    kerja macam abah la.. guna komputer² tu..
haziq:   OHHH!! haziq tau abah kerja ape... abah kerja MEETINGGGG aje..

hahahahaha kelakar... terkekeh² saya dan mak saya dengar stetmen haziq pasal abahnye keje meeting aje..
kan dah terkena selepuk en. abah..
sebelum² ni, tiap hari bila haziq telefon abahnya tanya pukul berapa abah nak balik,
mesti jawapan en. abah..
"abah balik kejap lagi ye ziq.. abah ade meeting lagi ni.."

tu yang sebijik kene kat batang hidung en. abah dengan anaknya.. muahahaha...

dorang berdua ni bergeliga ideanya.. gambar ni gambar lama..
masa ni hujan lebat..  kalau tak silap dah pukul 10 lebih dah..
Astro kan bile hujan servicenya terus hilang... saya naik atas sekejap..
bila turun bawah tengok kan dua beranak ni rancaknya bermain. 
macam² benda dorang ni boleh jadikan mainan..
boleh pengsan ibu melayannye.. meja kopi kat hall tu dijadikan table ping pong mereka.
tu belum lagi dorang main ultraman dgn raksasa.. adoiii..

4 comments:

MaMa CyDa said...

mak aiiih dik. byk betul bantal bersusun kat sofa tuh nmpknya huhuhuh

ina's said...

hahaha....sabar la puan..aku pun gitu gak...sofa,katil jd tmpt lompat

Fara said...

teringat ms pregnenkan Indah...dh due lagi 2-3 mggu pn baju baby blum kemas,lipat cantik2...huhuhu. memang "M" sangat2.

Ietams said...

kak dot,
banyak bantalnye kan.. memang saje letak banyak.. teragak nak baring.. zasss capai je..

ina,
memang sabar selalu.. tinggal sikit lagi jadi naga..

fara,
silap-silap kite serupe la sok-sok ni

Sensasi nya..,

Us together..