Monday, July 26, 2010

The Sorcerer's Apprentice

Sabtu lepas en. abah bawak kami ke TGV cheras selatan gara-gara anaknya berkali-kali request mau menonton filem.. ha.. kellass anak ibu..! mintak abahnya tengok movie woh maybe en. abah fikir ni caranye untuk menebus kembali ruang² kebizian beliau dlm 2 bulan ni yang tak berapa ade mase hang out sekeluarga.. gigih en. abah suruh ibunya mem booking.. cadangnya saya nak pakai on9 payment jer.. tapi manjang aje error. tah ler kenape masalahnya. end up guna telefon booking aje. ~haziq yang tidur nyenyak di pangku-dukung oleh abah tersayang. mane tak penat nya.. seharian sekolah.. oh yer, hari sabtu aritu first day haziq dengan Alim Playgroup, learning class yg berunsur islamic.. before this learning class haziq Pakej all in sekali physical class dgn Tumbletots bila dah ade islamic playgroup kinrara punye centre, itu yang kami terus enroll kan haziq dgn Alim Playgroup ni maknenye sekarang setiap hari sabtu haziq punye jadual agak ketat bermula jam 11.30am~12.30pm learning class dengan ALIM Playgroup, 1.15pm-2pm Physical Class dgn Tumbletots lama juga kami duduk-duduk dekat bench depan TGV ni.. bagi haziq puas tidur sikit.. dalam sejam juga la dia nyenyak tidur.. kesian dia penat. alhamdulillah haziq marvellous jadi penonton wayang.. cume yang tak tahannya, dia bagi komen out spoken.. bila time gelak.. dia gelak kuat-kuat.. bila habis gelak, selambe aje dia cakap "Ape la cerita ni.. kelakar lah cerita ni ibu.." agak kuat juga suaranya mase tu. terpaksa saya tutup mulut dia.. di pertengahan cerita tu, ada juga la part boring bagi bebudak, ala.. part yg banyak sembang tu, mane le bebudak rase enjoy kan.. haziq pun dah mula boring.. adus cuak woh.. dia dah mula buat perangai.. memang menguji kesabaran tahap suci ibunya dah masa tu. nyaris je ketam nak berjalan. berbekalkan kesabaran yang dah senipis kulit bawang, saya cube tanye dia betul2 "haziq nak ape..sebenarnye??" dia nak ke toilet katanye.. "hajik nak shi..shi.. la ibu..." dalam toilet saya deal dgn haziq, kalau haziq still nak tengok movie, kene promise jd gud boy.. kalau tidak no more movie.. anak bujang ai promise that he wont naughty anymore.. Alhamdulillah dia keep his promise laa.. memang dia behave & quiet.. bravo haziq! keluar dari cinema, "lepas ni kita boleh pegi movie lagi la haziq!!" kata en.abah sambil mencium pipi haziq.. wahh! itu sudah bagus, dapat la ibunya numpang sekaki nengok wayang tu.. sape taknak kan.. lagi² bila fikirkan keenakan popcorn nya,.. walaweyyyy..nyamannnn

7 comments:

Rizziela said...

Bestnya tengok wayangkan Haziq?

Ietams said...

memang best...
(ibunya tolong jawapkan.. hehehe)

NICK IRFAN said...

eh! cte tu best ke? sy tgk the making of je ari tu.. nmpk mcm best mcm cte merlin jgk...

Fara said...

dh lama x tgk movie...bila la putra pandai nak ajak papa tgk movie...hihihi

Ietams said...

Nick Irfan,
best cerita tu..
kalu haziq enjoy, pada kami dua ni dah rasa citer tu memang best la..

fara,
ngeh..ngeh.. kenkadang untung tau
bila anak mewakilkan ibunya..
ape kate orang tu..
"instinct" ke "sixth sense" ek

NICK IRFAN said...

wah! nnt nk tgk la thnkz ye kak! hehe

Ietams said...

nick irfan,
no sweat dik..

Sensasi nya..,

Us together..