Monday, May 13, 2013

Helikopter



membeli pensel warna, pensel, pemadam, pengorek pensel adalah rutin saya sekarang ni.
beli barang-barang tu semua beli yang murah² je..
dah takyah la nak beli yang mahal-mahal.

bukannya haziq tak pandai minta stationery yang ade brand.
peberet brand stationerynya 'Faber Castell'..
sorry, ibu tak dapat nak belikan barang² yg mahal cenggitu buat masa ni yer sayang..

kalau dah tak reti nak jaga & protect dari di haru birukan oleh adik beliau,
jangan harap ibunya nak belikan stationery yang RM10 ke atas.. itu janji saya pada Haziq.

dah kalau setiap seminggu sekali kene beli segala mende stationery tu,
rabak gak rasenye kalo nak beli sentiasa rege belas puluh ringgit tu..

so Haziq yg ibu sayang sangat, sila disiplin kan diri, sayangi kaler, pensel, kertas..
kesian juga dgn haziq yang sentiasa di kacau & disabotaj dek ziyad adiknya tu..

ziyad memang suka hilangkan & kemburkan barang² abg long haziq..
bersabar aje la abg long dgn kerenah adiknye itu.

so tiap malam, saya kene tongkatkan kelopak mata dari tertutup
utk layankan haziq melukis.. huhuhuhu..
(mata ni memang nak tertutup aje kalau ade peluang)

dan hasilnya...,
yadaa.,yada..yadaaa.....


dia lukis helikopter tuuu..
tanpa copy paste segala rujukan maupun props..
100% dari imaginasi beliau...




wohh! ibunya sungguh kagum..
syabbas haziq..

eh buat iklan jap..
 Puan Maya.. apesal blog mu ai tak boleh nak bukak ni??
cer cek eh.. mmg xde pe keluar bila ai bukak..
dah seminggu ai tak jenguk n baca blog anda.. huhuhu...








6 comments:

MrS. F!zA said...

wah! tanpa ikut mana2 gmbr..teror lah haziq. kuat imaginasi dia.

ena said...

sama lah dengan ena ni.. jarang beli yg mahai2.. beli yg murah2 sudah.. yelah asyik ilang je kan.. geram jekk..

MayaYunus said...

lawo heli abg long haziq .. clap³..stationery budak² mang kene beli hat murah sbb dorang belum tau erti menghargai barang... hu²...

naper tak boleh baca blog aku??? huhuhu sedihh ler....

ina's said...

syabas haziq..

wantie said...

wah pandai nyer. kalau Amirul lukis katun je la. sket sket wat topeng. sket sket wat topeng. Nak kena suruh Amirul tengok hasil kerja anak kamu ni... snagat comel.

Kesuma Angsana said...

anak2 yang kreatif yer !

Sensasi nya..,

Us together..