Wednesday, November 7, 2012

bukak tutup bukak tutup



tu je la keje nya saya ni..
dari hari isnin membawak ke hari ni...
tak sudah bukak tutup log in terus log out.
tak de idea nak update blog lagi.

ye ye ah aje meng update live nye dari jelai 3
kenduri sepupu kahwin itu hari.
la ni dah berapa hari dah "k.o.s.o.n.g." tanpa update.

tu semua la tu kan..
bila dah merenyah bebudak happy-happy
siapa lagi kalau tak abg long haziq tu,
kat kampung hari tu,
berseloka berkejar sana sini
bila berjumpa sepupu yang sesekali jumpa.

kebetulan angah saya sefamili yang
duduk tengganu tu pun ada balik aritu.
seronok la haziq jumpa amira anak pakngah haziq.
anak bungsu pak ngah si amira adalah BFF peberet haziq.

siap sabtu malam kami berpisah tidur.
si abg long haziq berangkut selimut dengan bantalnya
bawak keluar pi tidur depan tv malam tu,..
yang tak menahan siap tido sebantal seselimut tuuu dengan amira... kekekeke...
beliau amat berdikari di malam itu.

balik kampung aritu sekejapan aje.
tak sambung cuti pun..
memandangkan empunya diri ini lebih rela simpan cuti
untuk cuti kecemasan... *orang beranak kecik khennn..

sampai KL tepat jam 7 malam ahad lepas..
tetiba sepanjang perjalanan dalam kereta
haziq batuk-batuk sampai tersembur bagai
dan tak boleh bernafas *katanya...
ujan selebat² dan cuaca amat sejuk sepanjang perjalanan yang tersengguk-sengguk.
giler punye lame perjalanan, Bahau - KL, 4 jam perjalanan.

sudahnya di hari isnin yang indah itu saya telah mengEL, Haziq mengMC
dan ziyad keseronokan memeluk ibunya dari pagi sampai malam.

ibunya?
oh terus terkulai layu di gulai dek dua beradik tu di hari isnin yang indah.
en. abah balik rumah DI MALAM pukul 8 lebih itu
cuma mampu geleng kepala tengok rumah abis terlungkup.

dengan nasi lauk sambal sesaje.
NON HADO lauk sampingan... hohohoho...
merasa la en. abah makan lauk bujang aje..

Ziyad dah 9 bulan di hari isnin itu.
kejayaan beliau di umur 9 bulan?
  • dah expert naik turun tangga dari bawah ke tingkat atas,
  • dah expert turun katil bile bangun tidur dan terus menuju ke bawah
  • dah 50% berjaya berdiri
  • dah terrer berdancing bila dengar muzik rancak *sah pengaruh KPOP.
  • dah terror cakap "na momom" bila nak mintak makan
  • dah pandai marah
  • dah pandai keluarkan badan dari car seat
  • dah pandai jadikan kereta sebagai playground beliau.. *mana maknya tak pengsan??
  • oh lupe nak cakap, dah pandai demand pilih makanan.

itu je yang mampu nak taip
nanti bila ade idea lagi,
akan mulai berceloteh tot tet tot tet..tot teettt..

sebab iols sekarang giler punye penat..
pfftttttttt...,..


















3 comments:

MayaYunus said...

apsal malas??? sama laaa weiiii tp aku lawan malas ituuu hahahahha

wantie said...

tu dia banyak beno aktiviti. penat snagat la nampaknya tu

Kesuma Angsana said...

he he budak2 tgh naik lah tu!

Sensasi nya..,

Us together..