Wednesday, October 24, 2012

peminum Susu

susu penting untuk kita kan..,
harga susu formula pun sekarang ni dah boleh tahan heibat nya mencanak mahal.
kat rumah saya, memang kene ada stok susu.
saya ni pun minum susu, bila susu Anlene tu ada kat rumah tiap hari mesti amik segelas.
tapi bila peknen, tak boleh nak minum susu.
tengok susu pun boleh muntah.. *blueweek!

saya rajin gak selak paper, tengok ade promotion harge murah untuk
susu segar Dutch Lady.
sebab haziq ni bila kat rumah, dia mengada tanak minum susu tepung.
nak minum susu, kene minum susu segar yang dalam kotak.
susu tepung dia boleh minum kat school aje katenye. *sungguh mengada.
time ibu ada duit, boleh le awak nak bersusu segar bagai.
time ibu kering duit, dok diam sana.. tak merasa la nak susu segarnya yerk. kekekeke..

over budak ni minum susu,
siap terjelir-jelir lidah. sedap sangat susu tu abg long!

gulp..gulp..gulpp.. sedapnya dia minum.









adiknya mandang aje abg longnye lazat meneguk susu..
jangan risau dik, ibu ade bekal susu utk adik juga..


ni dia susu ziyad, tak mo minum susu abang yer..
gambar susu tu saya kene blurkan..
tak boleh nak tayang clearly susu ni ...hihihihi.. kang en. abah marah.
kata beliau, susu perah tu pun nak tayang-tayang kat blog..

bak kata mak ain hawani dalam adam & Hawa,
"jangan kufur nikmat.. nanti Allah tarik semua nikmat yang kita ada"
echeh!, siap ade dialog adam & hawa la pulaknya kan...
cerita adam & hawa tu best ke eh?
pendapat saya, adam & hawa best kat novel aje kot.
kalau drama dia boleh la kategorikan..., macam so-so aje. 
ke sebab heroin nye macam tak mari aje...
best lagi drama Gemersik Kalbu aritu yang lagunya., "..ingin ku gigit-gigit cuping telinga mu.."

kalau watak adam mukhris bagi kat Aqasya bawak lagi best kot adam & hawa tu.
aaron & nadia nissa tu tak best la.. (sungguh  berterus terang haku)
*ops! sorry fanatik aaron yer.. tetiba ai jadi AntiFan si Aaron Aziz.. kahkahkahkah..


rilekk..lek.. chill yer!
ai baru kutuk sikit je si aaron aziz tu..eh tapi tu bukan kutuk yg benarnya..
ni sekadar pendapat dari penonton yang berhati ikhlas meluahkan rasa aje.
sebab nya kan, tiap hari bila saya dan en abah menonton drama ni,
tiap kali itulah kami tertido depan tv,
dah macam takde punchline la bile tengok.
rasanye baru je start cerita tu,
tetiba tengok lorr... apehal lak tetiba cerita sepahtu lak ni..
dah cemane pulak tu kan??
rasa-rasa boring ke tak boring cerita adam & hawa tu yang sebenarnya??

























saya akhiri dgn gambar kembar en abah versi bulat.
muahahaha sesuka hati aje cakap ziyad kembar en. abah.
*ampun suamiku!

saya cuti khamis ni.. nak sambut raya haji la katakan..
selamat hari raya aidiladha semua..
semoga perjalanan berjalan lancar dan selamat yer.
bye!
assalammualaikum.




















6 comments:

wantie said...

mungkin betul kot. Aron bawak watak nak tackle tu tak menjadi. dia kan cool gitu.

suka lagi dia berlakon dalam drama nora apa ntah. giler cool drama tu.

ups.. tengok keluarga iskandar lagi sengih sengih tak boleh stop...

Suliana said...

sedapnya dia minum susu :-)

eh nape tak leh tunjuk gmbr susu ek? sy dulu tayang gak gmbr susu tapi tak de niat lain, nak share happiness je. tapi klu cik abang dah tak kasi, tak leh nak wat apa lah. hehe..

Che Rosliza Che mat said...

minum susu dutch lady ke...sama ler gan anak cr...

Ietams said...

K.wantie..
Mmg kite tak nampak best pun aaron ni belakon
Watak hero adam hawa tu

Ietams said...

Su..
My en suami mmg tak bagi tunjuk gamba ebm dlm blog.
Sebagai isteri mistali kene la ikut kan..
Tu yg tunjuk gamba susu yg di blur kan. Hehehe

Ietams said...

Che ros..
Mmg minum susu dutch lady.
Dia punya peberet susu full cream tu..
Ku pujuk2 kan aje minum gak susu tepung tu.
Nak beli susu kotak tu byk2, mane nak sumbat dlm peti ais yg kecik tu

Sensasi nya..,

Us together..