Tuesday, June 14, 2011

datang mengada dah..,

tetiba nya hari ni
saya rasa nak makan kuay tiaw goreng la.
pastu kan pandai lak tekak ni nak demand, nak kuay tiaw goreng doli Taiping..
memang betul mengada yer..



Taiping tu kat perak, awok tu duduk mane?
selangor.. dari Selangor nak ke Taiping dah berapa kilometer?? tak ke gile jauh tu..

bila kenangkan hari ni Selasa, ade pasar malam kat rumah saya hari ni,
tipon-tipon en abah, tak di angkat teleponnya ha..
ni mesti tertinggal henpon.
seb baik ade alternatif lain,
cik puan bininya ini pun gigih  menaip emel inform en. abah,
kalau dia kelapangan petang ni, boleh dia balik rumah awal,
saya mau mengajak beliau bersama-sama ke pasar malam.
nak beli kelengkapan kuay tiaw goreng.. nyum-nyum-nyumm..

dah set dalam kepala ni, saya nak masak kuay tiaw banyak-banyaka,
letak udang & kerang banyak-banyak gak.. bagi puas makan,
buleh bekalan esok ke opis lagi.

minah yang pakai tudung bawah ni la yang mengada bebenonye sekarang ni,

pastu nak beli tempe banyak2 gak.. goreng tempe cicah sambal kicap...
wahh sedapnya!!!
dah demam beberapa hari ni, badan pun dah kesep.
maka tiba la pula masanya untuk menembamkan balik badan yang dah sekeping ni..

4 comments:

Ena said...

banyaknya udang..

pUanMaY said...

x per puan, makan selagi boleh,, tp jaga kolestrol sume,,

sweethOneY said...

sedapnya kakkk, kt TTDI kan ada doli ni? tp sy senirik pun x penah terai, tp nmpk sedap betul tu.. gulp

zaidah said...

sedap makan panas2....auwww terangkat...

Sensasi nya..,

Us together..