Friday, April 1, 2016

Riang Ria Kenduri


assalammualaikum blog saya
hai hai hai hai..
perasaan saya sejak dua menjak ni berbelah bagi .
tak tau nak kata risau ke suka ke takut ke bimbang ke.

otak ni memikir-mikir aje.
office saya ni ada ura-ura nak pindah. Dari tahun-tahun sebelumnya lagi isu ni di bangkit.
tapi tak tentu lagi betul ke idak.
tapinya semalam dah di meeting bincang-bincang secara serious.
maksudnya memang ada dalam perancangan, perpindahan lokasi  pejabat ni.
Ermmmmmm....      -___-'

2 minggu tempoh masa nak tau keputusan samada jadi pindah atau tidak.
sejujurnya, saya macam tanak je pindah.
sebab lokasi mines Waterfront ni dah adapted sangat dah.
semua pelusuk area sini saya dah biasa dan tau.
memang la jammed kadang-kadang.
tapi kan sekurang²nya parking lot tak banjir.
jalan pergi dan datang kerja pun Alhamdulillah tak de banjir lagi.

sekarang ni, rata-rata lokasi pejabat dan laluan ada masalah banjir.
Puchong, Shah Alam, KL selalu juga kan dengar banjir kilat.
Seri Kembangan yang banjir dekat area KTM serdang.
eh jauh je dari pejabat saya. Insyaallah tak sampai banjir.

kesian juga pada kekawan pejabat yang duduk semenyih dan Kajang.
dorang dah selesa je datang kerja sini, tak jauh tak dekat sangat dari rumah mereka.
kalau pindah tempat lain, lebih ke Puchong/Shah Alam/KL . Agak jauh juga pada mereka.
Tol, jammed lagi. Memang kesian.



takpe la.. nak pindah ke tak pindah ke lantok le kan.
kalau tak pindah, kami akan renovate office juga.
kalau jadi pindah, lagi kebabom cantik saya renovate kan office ni.
biar saya fikir positif kalau jadi pindah, lunch time lagi panjang langkah saya
menyopping kain kat KAMDAR. hahahaha..



memang palaotak *read=kepalahotak* saya ingat kain je.
tak teringat benda lain dah masa ni.


ni lah saya!
lama tak ambik gambar sengsorang macam ini.
nasib baik lawa. bukan muka saya yang lawa tau
saya cakap lawa kat baju kurung saya tu.
sebab 100% buatan saya sendiri.



ni bergambar kat kenduri kahwin kg Simpang Durian, Jelebu Negeri Sembilan.
panas berdeting masa ni.
cuaca panas yang ampun.
tapi saya suka panas-panas terik macam ni.
jadi putih lawa je suasana kalau dalam gambar.



best pergi kenduri kat Negeri Sembilan,
banyak lauk pauk.
yang paling best, sodap semuo eh!
walau pun pedas, panas.. sepinggan licin habis saya makan.

saya balik KL terus lepas kenduri.
mak, abah, adik dan along saya terus balik rumah.

anak-anak saya macam tak puas je balik jumpa atok-atoknya.
sekarang tiap malam ziyad minta saya telefon kan atok.
rindu katenya!
saya dan en abah hanya mampu menyimpan janji untuk balik kampong kata anak-anak.
bila nak balik tu tak pasti lagi.
en abah tu payah nak bagitau tarikh free beliau.
biasanya kami ni short notice nak kemana-mana.
tak berani nak bagi janji awal.

















4 comments:

mawar_berduri said...

wah..untung orang pandai jahit baju ni ..boleh buat ikut keselesaan .. :)

Lya Amie said...

kenduri sanak saudara ni paling best masa merewang, gotong royong bersama, penat tapi worth it !

Ena said...

ye lah
klu pindah lokasi yg agak jauh tp x jammed ok lagi
tp jem tu yg x menahan
dah la tol naik sana sini
sy g keje pon masuk tol walaupun keje kat kl
x larat nak redah jem

wahida said...

wahhhhhh...bestnya pandai jahit baju sendiri...patutla asyik ingat kain je...tgh mood nak menjahit ye...

kalau kena pindah mungkin kita rasa susah sikit sebab kita dah biasa dengan tempat lama...tapi mungkin berhijrah ke tempat baru lagi best? who know kan...anyway...semoga semuanya dipermudahkan ye...

Sensasi nya..,

Us together..