Tuesday, April 5, 2016

Nasi ayam RM418 untuk 16 orang


 

Pagi tadi dengar berita semasa kat radio
Nasi ayam makan 16 orang di kenakan bayaran RM418
Zaman sekarang ni kalau benda-benda cenggini mula la masing-masing bising.
Viral la segala benda media social.
Padehal yang tukang sebar berita tu
bukan tau pun ape sebab benda alahnya tu jadi mahal-mahal cenggitu.
mungkin la nasi ayam kedai tu guna bahan-bahan bermutu tinggi.


 
Tapi kan kalau dikira-kira RM418 bahagi 16 orang makan,
Kos makan untuk seorang lebih kurang RM26++
Tak ke menyamai Standard restaurant²,  kopitiam² je.?
Okey la tu harga nya kan.


 
Nak murah pergi je gerai bawah pokok yg takde kedai.
Tak pun food truck. Boleh la dapat rege murah² sikit kot.
Pokok pangkal diri sendiri yang nak makan tu pilih kedai makan kat mana,
Nak makan harga berapa.
Paling penting Sebelum beli, kena lah buat kira-kira dulu berapa harga yang perlu di bayar.
Bukannya bersungut selepas kejadian berlaku.


 
Terbebel pasal harga nasi ayam pulak. Kuikuikuikui..

Badan ni penat sangat la lately .. mata pun asyik je rasa mengantuk
Bukan saya seorang macam ni.
En abah dan anak-anak saya pun sama.
Nak bangun Pagi-pagi sungguh nya la LIAT


 
Dah bangun pukul 5 pun boleh pulak sambung lelap senyenyak-nyenyak sampai pukul 6.30 pagi.
Camane nak bagi cergas ni eh??

Letih la asyik mengantuk je!
dah itu je nak cerita.
OkBAI!
 
 
 

1 comment:

wahida said...

kalau rm26++ per person logik la kot...lebih kurang makan kat chicken rice shop tu...gitu lah harganya...

Sensasi nya..,

Us together..