Friday, September 4, 2015

Nampak cantik terpesona



Saya tengah follow satu drama Korea best sekarang ni.
Cerita pasal Vampire.
Memang kesukaan saya cerita-cerita bercirikan vampire ni.
 
Tajuk drama korea tu Scholar Who Walks the Night.
Dilakonkan oleh Lee Joon Gi & Lee Yoo Bi.























part paling best tengok, bila kamera tu focus kat muka heronya si Lee Joo Gi tu
leka pulak saya peratikan mata si Joo Gi tu. Betul tajam sepet hujung matanya..
terikut gak perasaan perasan sendiri kadang-kadang tu.

Tetiba Feeling-feeling macam mata sendiri pun ikut sama jenis menyepet macam hero tu.
Eh bukan la mata saya sama macam mata hero tu..
Perasan je sama yang benarnya.. kehkehkehkehh..

vampire mata biru..
 

tambah lagi menarik heronya ni..suara Joo Gi tu jenis nyaring tak berapa garau.
Macam Kebanyakan pelakon lelaki korea yang lain suaranya garau-garau besar.
Mamat ni macam halus pulak suara banding pelakon lain.

 





















Bila selak-selak meng Google, rupanya Joo Gi ni dulu 2nd hero dalam cerita My Girl dulu.
Padan la macam familiar.
Cerita MY GIRL ni kan top tu dulu-dulu.. yang heronya Lee Dong Wook Heroin si Lee Da Hae
Eh jangannn.. saya siap beli CD cerita My Girl tu dulu tu.

Dulu-dulu mana nak ada cerita korea streaming online..
Nak follow drama korea, kenalah beli CD berderet satu set..
Makan ratus juga tiap satu-satu set drama korea ni..

cerita ni boleh la nak samakan ala-ala filem Twilight la kiranya..
manusia bercinta dengan vampire.
romantic gak.

apa-apa pun, cerita ni memang best!
minggu ni dah sampai episode ke 18.
lagi dua episode minggu depan, The End la cerita ni.
Joo Gi, memang best la ko ni berlakon.
suka tengok mata ko tu tajam! memikat rasa terhiris mata ai bila tengok mata tu..
habis drama ni minggu depan nak layan drama Two Weeks lak.. dia gak berlakon.
cerita Two Weeks ni pun best, ada elemen sedih-sedih sikit.
dah itu je nak bebel.

sekian, dari saya peminat drama korea.



 

2 comments:

Jari Manis said...

tgk di astro ke ni...chanel berapa eh...minat gak nih

Amy J said...

x pernah dengar pula. kemain mata dia. hahahahhaa. biru terang tang tang tang.. eh mmg skit je eh drama diorang??

Sensasi nya..,

Us together..