Tuesday, June 23, 2015

Aktiviti 1st Term Cuti Sekolah

 
 
*update edisi Throwback*
 
anak² saya dah besar, dah pandai mintak tengok wayang dah sekarang.
saya perasan, dua beradik ni bukan jenis suka melepak keluar masa cuti hujung minggu.
 
selalunya sabtu-ahad, kami melepak dalam rumah je.
paling kuat pun, kami buat aktiviti riadah kat taman.
 
cuti sekolah bulan 3 baru ni, haziq dan ziyad request tengok movie kat panggung.
en abah google cerita apa yang ada,
lalu terjumpa HOME. filem animasi.
 
Saya punya part pulak, beli tiket online kat TGV.
En abah beli segala mala popcorn dgn air utk kudapan.
Senang sangat² beli online macam ni, takyah nak beratur kat kaunter.
Tunjuk je ticket dari handphone pastu terus express masuk hall.
 
 
 
 
 
 
sedikit synopsis ringkas,
 
After a hive-minded alien race called the Boov conquer the Earth, they relocate the planet's human population -- all except for a little girl named Tip (Rihanna), who's managed to hide from the aliens. When Tip meets a fugitive Boov called Oh (Jim Parsons), there's mutual distrust. However, Oh is no… Moret like his comrades; he craves friendship and fun. As their distrust fades, the pair set out together to find Tip's mother, but, unbeknown to them, the Gorg -- enemies of the Boov -- are en route.

Release date: March 26, 2015 (Malaysia)
Director: Tim Johnson

Running time: 1h 36m
Story by: Adam Rex

Music composed by: Lorne Balfe, Stargate

possing sebelum masuk dewan,
 
habis movie, pakat kami anak-beranak bergambar.
sampai terbaring-baring meniarap anak-anak berpossing.
 
macam kagum pulak en abah sporting possing macam ni.
 
en abah kena redha anak-anak ajak possing..
bagus en abah! bagus!
 
Gasak!
 
tak kan mereka bertiga je..
 
saya pun nak juga possing.. 
 
dan makan malam kami malam tu kat batu berapa tah puchong tu..makcik lupa!
tapi kalau drive kesana makcik tau. kekekeke..
menu pilihan, cam biasa tomyam je..
balik rumah, mandi² gosok gigi terus tidur nyenyak anak².
 
 
 
 

1 comment:

Amy J said...

hehehhe seronok je dioran eh dapat tengok wayang. dah tgk Home juga. comei je. best snagat

Sensasi nya..,

Us together..