Monday, April 20, 2015

saya nak Sembang



Sekarang ni sana sini dah sibuk cerita GST.
Segala benda nya ade GST,
Yang takde GST boleh la di kira..
Café kat bawah office saya ni pun ber GST
Beli nasi lemak pun ada GST.
1st time saya beli nasi lemak dulu,
Saya siap telepon Tanya KPDNKK tau..
Punya semangat nak komplen bagai, gara² lepas nyembang dgn akak cleaner.
Dah blabla komplen officer KPDNKK bagi info yang setiap kedai yang berdaftar GST memang akan kenakan GST setiap barang yang di jual kat kedai tu.

kata officer tu, Kalau taknak bayar GST kena cari kedai nasi lemak
tepi jalan yang pakai payung-payung tu je.

Restoran besar² yg ade system resit kebanyakannya yg GST registered ade GST
Menyampah ye dengan GST ni semua..

Yang siksa yang sakit, sape lagi kan..
rakyat Marhaen kita-kita ni la yang kena tanggung semua tu.

Handphone saya pun dah weng gila. Outdated kann..
Nak beli baru, kuss semangat tengok harga handphone skrg..Mahal Nau!!

Dalam handphone saya, Facebook dah tak boleh support saya uninstalled kan
Google+ pun uninstalled gak..
Games dah ilek gak..
Yang tinggal benda ² yang saya guna je.
Whatsapps, telegram, wechat tu wajib ade..
3 benda ni wajib ade, memang tak la uninstall
Kalau buang deme bertiga ni projek menjahit saya tertunggak tak kemana nanti..

Boringnya Bila dah banyak bende² group chat ni,
Kekadang bila ade geng-geng yang mengumpat cakap tak best pasal orang lain.
tak boleh la kalau kene kutuk dengan orang lain.
Yang dia lak tak sedar dia mengutuk orang kemain hebatnya buruk.
Paling tak boleh blah ade yang sokmo perasan legend, cantik, hebat..
bosan makcik.

Hai lahh ape lah nyembang kosong ni
Betul-betul kosong punye nyembang
Rindunya nak peluk cium anak-anak saya.

Ok baiiii….! nak gi peluk dorang.
 
 
 

2 comments:

alya said...

BEBELAN YANG POWER.... HEE.. FOLLOW

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ieta,
sekali sekala memang kena bebel kan3
baru terluah gitew he3

Sensasi nya..,

Us together..