Monday, April 27, 2015

Hari Isnin saya Swing


Mood swing…
Kepala pening..
Perut sakit..
Tu semua alasan hari Isnin.. Monday blues kunun-kununnya.

Tapi penyakit kat atas tu memang betul jadi kat saya hari ni tau
bukan sebab buat-buat alasan je tu.
Sakit kite ni.. hewhewhew..

Agaknya kemain seronok balik kampung kot semalam.
Kami balik kampong saya kat n9.. best gile balik!
Seronok sangat dapat manje-manja mak dan abah saya

Paling win, ahad pagi semalam kami breakfast kat kedai.
Seumur hidup saya dok kampong, tak pernah pun breakfast kat kedai.
En abah la kemain happy lak dia bangun pagi semalam

Tetiba je terus ajak semua orang makan sarap pagi kat kedai.
Terkagum-kagum kami dengan en abah semalam..
Tapi mak saya tak join, abah saya@tokki je yg join
Dah alang² tu, saya call paklong ajak join sekali minum.

Dah minum  kat kedai dgn paklong saya ni, dan-dan la kami numpang glemer paklong.
Satu kedai kena salam ha..
Sejak paklong pencen ni memang dia dah jadi orang kuat kampong.
Tu yang satu kedai bersalaman. Semua dah kenal beliau.

awal² tu Saya dan en abah order lontong, sekalinya nasi impit  lontong tengah rebus..
Yang sedia ada, dah habis pulak. tak merasa nak pekena lontong kat kedai.
saya dan anak-anak ambik roti canai je la jadinya.

Tokki amik kueytiaw, en abah amik nasi goreng, campur megi goring bersama ayam goreng.
Tapi bebudak ni bukan makan sangat roti canai tu..
Saya juga la yang perabis kan.. ibu gemuk ni sebab awak semua la anak-anak.. uwaa!!

anak-anak kesayangan ibu..
hobi mereka suka buat aksi tak lawa bila bergambar..




3 comments:

yana yassin said...

Seronok kan berkumpul sekali sekala .Tak sabar nak tunggu raya . Pestime raya bawak anak . Muhahhahaha.

hazman fadzil said...

Semoga cepat sembuh yea..... By the way kampung N9 tu area mana yea...tapi memang nampak cool la kan bila breakfast dengan famili bila balik kampung kan...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ieta,
memacam aksi anak
terhibur ja rasa kan3

Sensasi nya..,

Us together..