Tuesday, October 28, 2014

DIY - Jubah Dress


Salam Selasa di Tahun Hijriah yang Baru,
Cepat betul masa berlalu kan,
Sedar tak sedar dah 4 Muharam 1436 Hijriah hari ni.

Azam saya sempena tahun hijriah ni
saya nak cuba kuatkan azam, semangat & kesihatan yang baik.

Salah satu usaha saya yang paling utama ialah untuk kuatkan azam & semangat saya
Nak elakkan diri dari ikutkan sangat sifat MALAS
Uisss!!! MALAS ni penyakit terlalu merbahaya ..
Bila ikutkan MALAS semua benda tak menjadi.. huwahuwahuwa…!!

Sebagai bukti kebanggaannya saya,
Yeyyy!! Malam Isnin semalam,
Saya Berjaya dalam satu malam sudahkan menjahit Jubah dress.
BETA Hebat!! Beta hebat!! *Clap!Clap!Clap!



Buat leher makan masa sampai 3 minggu dek kerana MALAS melanda.
Mak saya telefon hari tu, minggu lepas,
bila tanyakan khabar jubah saya pun boleh gelihati..
Lawak  gile mak gelakkan anaknye.
Ape tak nya.. nak siapkan tulang belut makan minggu nak siap..
Oh Mannn…!!?? *kata ziyad

Bila berazam elak dari MALAS sekejapan aje boleh siapkan.
Kemain seronok rasanya pakai baju jahit sendiri pergi kerja pagi ni.
Serasanya macam dari pagi sampai nak balik sengih kembang sendiri.. hahahaha Over!

EH! Shawl tu pun shawl buat sendiri..
wahh banyak leh jimat rupanya kan buat baju sendiri.
Dah Jimat takyah bayar duit Upah Jahit.
Save sikit duit titeww..






 



 




7 comments:

Amy J said...

wow! semua akak buat sendiri? AWESOME gila!!! *sorry cakap gila*

saya bab jahit menjahit ni... pffft... ummi reti jahit ^^,

Farrah MF said...

Dua-dua cantik! Boleh ada fashion line sendiri ni :)

Farrah MF said...

Dua-dua cantik! Boleh ada fashion line sendiri ni :)

Umi Nazrah said...

wow chantek. tulang belut tu saya sampai ke sudah tak jadi buat. even mak ajar berkali-kali. hahahaa

Kesuma Angsana said...

jahit sendiri.... cantik tu !

Ena said...

Clap Clap Clap..

Tahniah!!

Nanti blh la open order pulak ye!
Kita memg peminat dress/Jubah
:D

Jari Manis said...

nak jahit shawl dan dress tu senang je sebenarnya cuma musuh paling utama adalah MALAS huhuhhu..tahniah kerana boleh jauhi sifat tu..

Sensasi nya..,

Us together..