Thursday, June 19, 2014

Autogate Rosak


hujung bulan hari tu pagar rumah saya hat Autogate nye motor rosak.
bila ditekan-tekan remote pagar tak terbuka.

kena buka dan tutup pagar tu by manual..
en abah wassap jiran depan
tanya-tanyakan kot ada contact no orang yang boleh repair.

dulu ada nampak jiran tu tukar autogate nya juga.
nasib baik dia simpan lagi nombor uncle tu..
dapat la mudah mencari tukang repair autogate.

macam kena je timing rosak tu hari jumaat petang.
terus set appointment uncle tu datang sabtu pagi.



ni perkakasan yang akan ditukar.



kerja-kerja penukaran sedang dijalankan..


autogate yang lama dah selamat di cabut



dan ditukar dengan yang baru


selesai dah kerja-kerja menukar autogate ..
semuanya kos seribu lebih.. phewww...

terima kasih uncle ye!









2 comments:

Jari Manis said...

Rm1K lebih? Yuhuuuuterus lap peluh. Dh berapa lama usia autogate yg lama tu klau agak lama berbaloi lah

ietams said...

JM,
pagar tu dah 4thun lebih..
defaultnye autogate developer bagu dedulu..
kalau repair Rm500 tapi tak tau leh tahan sampai bile..
kalau tukar baru ada warranty 3thn...
memang lap peluh ni.. sampai boleh perah.. hukhukhuk..

Sensasi nya..,

Us together..