Tuesday, March 25, 2014

tanya Nuffnang


hari tu kan..,
saya bukak dan tengok akaun Nuffnang saya..,
bila tengok bahagian earning,
nampak kat tepi sudut bawah ranking bintang Leaderboard dgn Scraper saya
kelihatannya lansung tidak memberangsangkan. huhuhu..
terus rasa DOWN.
google kan la tips nak naikkan ranking bintang Leaderboard dgn Scraper.
ade satu dua tiga gak blogger yang pernah merasai perasaan yg sama dengan saya dulu-dulu.

bila baca tips-tips dari blogger yang Nuffnang bagi banyak earning RM,
tertarik pulak dengan satu saranan seorang blogger ni..
katenya, ape je timbul persoalan tentang Nuffnang ni,
selamba kan aje tanye Nuffnang ape yang kite musykil kan tu.


dan-dan le bersemangat saya ni hantokan tiket pertanyaan kat pihak Nuffnang.


Soalan saya,
Bagaimana nak dapatkan Full Rate Bintang untuk status Leaderboard & Skyscraper?

Nuffnang jawap,

Hi there,

The stars given at your ads are merely indicators of how many people that have been clicking on that particular ad. The higher the CTR (click through ratio) the more stars you will get for that ad. Basically, there is nothing to worry as the stars are just there as an indicator as to how your blog is performing, that's all and it definitely will not affect your earning. Hope this helps. Thank you and have a nice day! :)

Cheers,
Rosanne Tan

Nuffnang Sdn Bhd

Terima kasih Nuffnang.. merungkai persoalan saya itu..
saya hargai sangat!
dengan ucapan.. meh la bagi earning saya banyak-banyak...



salam takziah pada semua keluarga penumpang & crew #MH370.
sayu hati mengenangkannya kan..
bertambah sayu bile dengar lagu-lagu sedih yang berkumandang di radio pagi ni...







2 comments:

YaNa Yassin said...

Dulu rajin gak hantar tiket kat nuff, tapi sekarang dah malas.

Kes MH370 memang sedih , dah ler kakak member ada dalam tuee. Anak 4 orang semua kechik2 lagi. Sob Sob SOb !!!

wantie said...

nak gak earning yang memberangsakan.. nak kumpul wat tukun. pas tu leh la meroyan bershopping. hehehehe

Sensasi nya..,

Us together..