Thursday, January 2, 2014

sekolah rendah agama


hari ni hari pertama officially haziq sekolah agama..
sekolah agama pagi ..sekolah kebangsaan petang karang..
mase break tadi .. en abah dah ajar haziq membeli makanan di kantin.

sukses membeli dah..
walaupun dia rase dia dah okey membeli.., tak sampai hati bila dengar
"ibu.. kalau boleh abg long prefer nak bawa makanan bekal ibu masak...yer.."

.... sweet je rase bila anak bagi ucapan permintaan mcm tu..
baiklah anak.. ibu cuba sedaya upaya ibu!!..



11 comments:

lieyalatif said...

alahai bagusnye haziq nak bawak bekal...kalo lieya dengar mcm tu mmg excited nak bekalkan ....lgi pun kalo beli makanan ni mcm amik mase kan....lieya pun suke bekalkan anak2....

Khir Khalid said...

Selamat menempuh sesi persekolahan 2014 kpd anak dan juga ibu bapa semua.. :)

Rizziela said...

lg bagus kalau ibu yg masakkan..bersih & berkhasiat

Sobri Yaacob said...

itulah x boleh menandingi kesedapan masakan ibu :)

KiD said...

bagus... selamat memasak..!

hazman aka species1980 said...

lepas nie kena fikir la apa menu nak kasi bekal kat haziq la yea....

izan mama mia said...

bagus bw bekal save budget..hihi

Kesuma Angsana said...

Maaf lama x jenguk, kesihatan x mengizinkan. Singgah jgk ari ni !

wantie said...

berasarkan pengalaman sendiri la kan, better bekalkan anak dengan sedikit makanan. ye la bebudak ni bila time membeli tu kekadang tak sempat membeli pun. so, bekalan tu sebagai back up in case tak sempat nak membeli...

lizz said...

bagusnyer abang long nak bawak bekal ibu masak yek...mesti sedap ibu masak ni..

Ena said...

ena lebih suka bekalkan anak2 dari rumah.. tp anak2 ena awal2 je la rajin nak bawa bekal lepas x nak dah.. alasan?? x sempat makan la, teringin nak membeli la... adeihhh..

Sensasi nya..,

Us together..