Wednesday, November 20, 2013

NameCard


assalammualaikum.
hoi lah hai.. makcik ni menghilang macam kan hilang jauh di perantauan..
minta maaf ye, saya senyap tetiba macam ni.
hari tu ye ye je up entry teaser Eh! 20 Yang Anggun..
nak bagi full entry pasal party tu pun.. taaakkk... siap-siap hoi.. tah kemana la gaknya ilang.
saje je kan meng Gimik.. gebaaaang... je lebeyy tauuu!   T___T.

tapi kan.. saya memang betul-betul tak sempat lah nak hadap blog saya..
tengok gambar screencapt bawah ni wehh..
komen pun tak ter publish.. nak mengreply? laaaa...gi la sangat tak sempat..
letih nak cover balik kerja yang tertunggak seminggu bercuti minggu lepas tau... *Nangisss

orang macam saya ni kann.. yang bukan nye jenis yang ralit sangat dengan dunia sosial ni..
patutnya tak yah sebuk-sebuk nak jadi blogger... hakhakhak...

itulah.. ! orang nak jadi blogger.. makcik ni pun sebukkk gak nak jadi blogger..
orang lain join event sana sini.. makcik ni pon sebukkkk gak nak ber Event.
pantang ade invitationn.. menggeletis je la reply Yes! I can make it.
sekali anak sakit masuk sepital.. Hah! hamekawww.. segala mende tak menyempat..  


saya cuba slow-slow ye kekawan.
saya cube gunakan masa senggang saya yang berbaki tu untuk cover balik
ape yang saya tinggalkan.
Uhh! Blog.. ai miss yu so maccchi..

pasal saya dah ade namecard utk saya as a blogger pun tak pernah saya nak cerita kan eh..
walaupun tak sepopular melambung..
walaupun saya tiada follower beratus ribu juta orang..
walaupun saya bukan model camera 360 yang mempunyai berjuta like..
saya gigih ok menebalkan muka untuk sama-sama mempunyai namecard
seperti blogger-blogger tersohor yang lain.

eh! namecard ni penting la untuk blogger.
kalau ade join event kan,
perkara pertama yang kita harus buat adalah bertukar-tukar kad nama kita.
jangan tak tau...
dari situ pun sebenarnya kita punya networking berjalan secara senyap... wahh gitu sekali ayatnya..

jeng je jenggg...

this is my card, haii.. nice to meet you!  ^_^*
saya ni kalau boleh saya nak yang simple-simple je.. untuk namecard ni.
tapi dalam pada simple-simple ni pun... sebuk gak nak letak gambo.. hakhakhak..
gambar pun amik asal boleh je lahhh.. sauk je ape yang ade..
lawa? belakang kira..
nak muka ploles? pun kite kira kemudian..
janji ade tepek muka... sudah..
(muka kalu buruk, buat le edit cemana pun tetap buruk.. waima guna kamera 360 ponn..)

kad yang comel dan simple pada saya ni,
di design oleh adik comel si Tya Salmid
budak ni kan dah le comel sangat.. pastu okey je dia punya customer service..
makcik ni dalam pada nak simple-simple tu banyak gak songehnya.. hahaha..
memang cukup kesabaran betul Tya ni.. pastu dan-dan terus designkan.
deal tengah malam.. malam esok saya dah pergi ambik kad yang dah siap dari tangan Tya.

saya ni semua menda nak bertanya, sampai la semuanya berkenan di hati..
dah siap di design, tya offer lagi untuk antar printingkan kad ni..
jadi tinggal lagi bile jumpe, C.O.D kan aje le... hah!
memang senang sangat-sangat kerja makcik ni.. pergi COD je kat Tya di bangsar tu..
alahh... setakat Bangsar je kan.. ape lah sangat kalau nak perginya ..

kalau berminat nak minta Tya design kan kad, boleh je contact Tya ni.
Tya ni masih student MSU, study Graphic Design. sekarang ni kalau tak silap tgh praktikal kot...
tu pasal la ai minta tolong je dia designkan kad.. ternyata saya puas hati!
apa kata orang tu! satisfied guarantee?? ha gitu la yang saya maksudkan.. (sebuk nak berspeaking)

okey.. itu je..
nanti kita sambung lagi ye!













8 comments:

Kesuma Angsana said...

hamboi ko ada name card lagi tu hehehe

YaNa Yassin said...

Tak dapat pung kad baruuu,.. sob sob sob.

wantie said...

hmm.. kalau rajin hadiri event memang perlu.

lizz said...

waa kalerfull namecardnyer tu...dah blogger wajipla letak gambo kat name card baru senang orang nak ingat...posing tetap comel tau...

izan mama mia said...

cantik name card...wah blogger hebat nie

Farisya Anastasyia said...

nak satu yang ni.hehehe..buat sndri kek kakak manis?

hazman aka species1980 said...

Okey.... nanti sila simpan satu untuk saya yea

zulieta said...

KA..
tak menahan ade namecard kann..hi3x

Yana..
Ehhh kes lupa ke ni.. Awokle
Org pertama yg dapat... Ish3x..

Kak wantie..
Ye kak..kalo pegi event org akan tanya.. Ade kad?
Memang malu la kalu xde kad

Lizz..
Betul la mmg kene mcm tu kan..
Jadikla kan sikit comelnya.. B-)

Kak izan..
Dpt tumpang blogger hebat2 pun jadikla. ..

FA..
Bile kite jumpe nanti saya bagi ye..
Minta tolong tya ni..
Manis manis kelat je.. Kekeke...

Hazman..
Ehh... Ni sorang lagi.. Macam dah bagi je dulu ni..
Takpe ye. .Jumpe nanti kite bagi lagi..

Sensasi nya..,

Us together..