Friday, November 22, 2013

Mee Sedap Perisa Kari dan Spirulina

Salam Jumaat,
cantik cuaca hari ni kat area Puchong, Bkt Jalil dan Seri Kembangan.
cuaca nya cerah tapi tak panas terik di pagi hari..
selesa aje mata menghadap jalanraya memandu kereta pagi tadi..

kejap nya masa berlalu..kan,
tetiba hari ni dah sampai hari Jumaat.
dedulu masa saya still budak sekolah, rasa macam lambat je masa ni nak jalan...
bila umo dah dewasa-dewasa ni, cepat nau pulak masa berlalu..
tua memang mengejar kita... huhuhuhu *lap*ai*mata

sabtu ahad ni saya macam padat je aktiviti.
aktiviti shopping moping je ponn..
malam tadi, malam jumaat.. (perlu ke nak mentioned malam jumaat?)
kami shopping lite-lite.
dalam lite-lite tu kan ratusan juga bayar. Standard le kan rege zaman sekarang...
semuanya PRICEY.. phewww!..

alhamdulillah beg sekolah kebangsaan haziq dah beli.
beg sekolah KAFA kene beli kemudian.
sebab pergi malam tadi pun pukul 9 malam.
shopping complex tutup pukul 10 malam..
mane sempat nak lelama.. sempat amik beg sekolah satu ..
2 pasang kasut sekolah untuk haziq
sepasang untuk ziyad.

lucu tau.. bila ziyad pun minta kasut sekolah juga..
nak tanak saya belikan juga sepasang untuk ziyad.. hahaha..
kasik inspire kan ziyad untuk ke sekolah. walaupun bertahun lagi ziyad nak sekolah kebangsaan.

sambil beli barang sekolah haziq, sambil gak amik serba sedikit barang kegunaan sendiri.


dapat beli stok kudapan untuk saya di office.
mi sedap dgn spirulina.. dua-dua harga yang pada saya murah dan berbaloi..
kalau rege mahal tak padan dengan berat nya memang bukan saya la yang beli..
saya ni pencinta barang murah.. tu yg pilih barang murah-murah je. *fliphair
musim-musim ujan ni sedap... layan dua bende ni..

jadinya sabtu ahad ni shopping complex bakal menjadi tempat riadah kami anak beranak.
misi survey pakaian seragam sekolah dan alat tulis pula kot lepas ni..
banyak juga ya RM melayang bila anak sekolah..
patut la saya tengok dulu mak abah saya cukup risau bila tiba hujung tahun..
begini rupanya perasaan itu.. syukur Ya Allah, bertuah rasanya dapat melalui pengalaman macam ni..

saya dan suami berdebar-debar excited tengok anak sulong nak sekolah tahun depan..
macamne la gaknya haziq sekolah nanti ni ye..
bila tanya haziq dah ready for Primary school?
"NO at all, Im not ready" jawapnya..

cer tanya, haziq dah ready nak pegi Cameron Highlands? YES Im ready for that, ibu
wahhhh.. tanya sekolah tak ready lansung...
pergi Cameron, kemain lagi cargasss ehhh???





























4 comments:

izan mama mia said...

hihi..tak sangka eks..mama dia nampak muda lagi tapi anak dah nak masuk sekolah dah...jeles akak tau..ehe..

ialah..hujung tahun..akak pon debar mia nak masok tadika belom sekolah lagi..ehe... mmg tak sabar nak tgk dia g tadika..kalau g sekolah..lagilah berdebar...ehe

zulieta said...

Kak izan..
Nampak je muda.. Umo dah banyak kak...kekeke...
Memang berdebar memikir cemane la
Anak sekolah tahun depan...

Kesuma Angsana said...

hehehe mee kari sedap tu mmg feveret KA & anak2 juga

wantie said...

hurm... mencanak canak je belanja bulan depan nanti. semuanya mesti beli baru. as normal utk si Naiim baju sekolah 3 pasang 2 pasang baju sukan/PJ.

baju fardu Ain haruslah 5 pasang. belum kira yuran bagai lagi kan..kan...

siap siaga lah...

Sensasi nya..,

Us together..