Monday, December 31, 2012

short trip Holiday

berjaya jugak hasrat saya untuk pergi bercuti sekeluarga..
jumaat malam lepas balik kerja saya
balik kampung mak abah saya di bahau.
sabtu pagi kami join rombongan bertunang ke ayer molek, Melaka,.

usai majlis bertunang, keluarga saya, keluarga busu jamil saya dan mak abah adik bungsu saya
pergi ronda-ronda melaka.. Best giler.
nak kene masuk cerita Melaka ni nanti..
sebab banyak gambar.. tak boleh nak buat sekarang.. mcm tak sempat.
ni pun amik kesempatan kejap update blog pasal trip percutian pendek saya..heee..


haziq heboh mintak tidur hotel cuti-cuti..
pegi melaka aritu tu pun berzikir
"hari ni kite tidur hotel yer?? tidur hotel eh..???"
bile kate tak tidur hotel, kita balik rumah kite.."ala.....kenapa..???" jawab si haziq.

sudahnya, lepas saya menyolek ainun bertunang semalam,
en. abah terus booking hotel.
Hotel Equitorial Bangi-Putrajaya destinasi pilihan kami..
hahahahahaha.. best giler!
pi cuti-cuti dekat-dekat rumah aje...

lepas je urusan check in, kami anak beranak terus tukar uniform swimming.


haziq sorang je ade swimmingware..
saya, en. abah & ziyad pakai baju swimming baru beli.
pakat kelam kabut membeli baju renang kat jusco Bkt Tinggi.
perghh! mahal giler..
nasib baik jusco dah ade jual baju renang muslimah..terus saya sambar size XL!!... hahaha..
idak le melekat terus ke body.. bio gedebos-gedebos takpe! 
takde la menyeksi melekat-lekat bila keluar dari kolam kan..


malamnya pulak kami keluar makan.
gigih meng googled nak cari tempat mkn kat Bangi.
name je kami ni duduk area klang valley, kawasan Bangi pun tak berapa arif, 
mana tau ade makanan best ape.
saya ajak en. abah amik dinner buffet je malam tu sebenarnya, en abah ajak keluar makan.
lagi murah katenye. Bahekkk! saya menurut perintah Tuan..!


makanya kami memilih ana ikan bakar petai untuk makan malam.
servis nya cepat dan sedap.
harga??
lagi murah kalau makan kat melaka.. hahahaha.. tapi sedap
gak..




balik dari dinner, kami bergambar serba sedikit kat lobby sementara tunggu bell boy
parking kan kereta..


buffet sarapan paginya kami belum try lagi,
tengah tunggu maharaja dan tengku mahkota bangun bersiap le ni,
jap gi kiteorg pergi belasah sarapan pagi..
lepas ni baru review..

jumpa lagi yer! nak pi mamam jap...








3 comments:

jimbam smbk87 said...

caya la lang

MayaYunus said...

Dr bangi ke bukit tinggi tu x jauh ke??? Aku pegi sekali je lepas tu tobat tak mau pi dah sbb jauh dn besor bebenor tmpatnya...x dan nak tawaf huhuhu

aCik Anie said...

hehhe..bercuti dibangi yer...
jumpa tak cari tempat makan sedap....
arabian house pun dah dekat tu...

Sensasi nya..,

Us together..