Friday, June 15, 2012

weight gain

pagi tadi macam biasa bila sampai office
perkara pertama yang saya buat adalah ke pantry, utk penuhkan botol air minum saya.
jadi bila dah pepagi ke pantry, dah tentu akan berjumpa dgn teman-teman se opis yang lain.

jumpa Letchumy tadi, perkara pertama dah tentu la hai hai morning gitu kan..
pastu soklan yg keluar dari Let, "your weight gain yah sekarang?"





hakhakhakhak.. soklan itu memang tak kan lepas dari semua orang yang jumpa saya sekarang ni.
soklan tu pun memang dah ade kat saya masa haziq baby dulu.
saya ni bila nyusukan baby memang badan tak surut-surut..
padat je macam mr. muscle.


ni dia Mr Muscle aka Ibu haziq ziyad.. ahak!


entah ler..
orang kate kalau nyusu baby, badan boleh kurus kan.
tapi sebaliknya jadi kat saya.
dapat kurus cantik ramping bile baby dah wean off breastfeed.
selagi baby tu breasfeeding, confirm & wajib badan jadi padat & montel.

cuba gak amik lechitin shaklee, 2-3 bulan takde ape2 pun jadinya kat saya..
makanya bulan ke empat dah malas nak sambung beli lechitin. boleh jimat sket.

berserah aje la..
kang kalau sekat makan, susu ziyad tak berkualiti pulak.
metabolisme saya kureng gaknya, tapi as long digest system saya bagus. kire okey la kan..
orang lain ade membuang 3 kali sehari macam saya?
ha tang tu lak speselnya kat saya.,
sehari 3 kali check in besar.. ko mampu?

5 comments:

pUanMaY said...

x pe kalu WG pun, menten tomey nyer,,aku ni? sume kembang bertaman² gayanya,,,hu³

wantie said...

kalau dari photo kat blog ni tak de pun akak nampak kamu tu gemuk. tapi kalau personally tengok tu tak tau le kan.

ala.. bulan puasa ni, turun le tu. jgn di fikirkan sangat. yang penting anak sihat ok. pas anak dah tak menyusu ni. repair le body tu mana yang patut. ngeee

MaMa CyDa said...

Kak dot pun samalah ... ms bf Arif dulu berat makin naik. dah stop bf baru berat turun. akak rs sbb ms bf tuh akak lagik berselera makan huhuhuh

MrS. F!zA said...

betul..kalo nk jga badan nti susu makin krg plk..sy dlu menyusu darwisy berat naik dgn jayanya..jgn mmpi nak kurus lah..lps pntang je smpt rsa kurus skjap..

lps tu nakkurus punya psl jga giler pemakanan..last2 susu merudum.. sobsob

Ietams said...

puanMay,
comel dan montel puan.. hukhukhuk..

wantie,
gambar tu kamera trick kot.. kalau tengok in person, pengsan kak. =)

kak dot & fiza,
memang tak leh kurus bile susu baby ni kan, nak tanak kene redha aje la. dalam redha-redha tu hati asyik tension juga bile tengok diri sendiri kat cermin badan diternak dengan jayanya.

Sensasi nya..,

Us together..