Sunday, April 1, 2012

bayi maut tersedak susu badan

ALOR GAJAH: “Sejak semalam (kelmarin) Zulaikha asyik menangis seolah-olah tidak mahu berpisah dengan saya. Puas saya memujuknya kerana menyangka dia menangis kerana disuntik, rupanya dia hendak meninggalkan kami,” kata Noradila Mohd Nor, 20, ibu bayi malang, Siti Zulaikha, yang mati dipercayai tersedak susu badan di rumahnya di Taman Inang Sari, Durian Tunggal, di sini, semalam.

Difahamkan Noradila yang masih dalam pantang, terlelap ketika menyusukan bayinya yang baru berusia sebulan.


Apabila terjaga kira-kira jam 6 pagi, dia mendapati mulut Zulaikha berbuih manakala mukanya kebiruan.

Noradila kemudian menyentuh badan anak sulungnya itu yang disangka tidur tetapi tiada tindak balas sebelum memeriksa nadi. terjah sini utk Berita selanjutnya ....




6 comments:

imie fatiema © said...

mmg ada baca story ni kat paper semalam.pilu rasanya.

Suliana said...

Siannya..

Ena said...

mungkin sudah ajalnya..

MaMa CyDa said...

Innalillah .... ciannya. Mmg tiap kali dlm pantang, mak akak akan pesan jgn nyusukan anak time baring sbb takut dia tersedak or lemas. tp jarang nak ikut sbb kita dah takleh nak control ngantuk ....

Ietams said...

memang sedih kan..
masa baby ni memang kene lebih perhatian bila bab menyusu. memang tak boleh tidur nyenyak macam biasa dah. kene amalkan tidur-tidur ayam aje sentiasa. bila dah 3 tahun ke atas tu baru lah boleh relief sket..

wantie said...

saya pun nyusu baring sejak Aleesya dalam pantang lagi. sebab dia tak mo menysu secara riba. Ayah pesan gak, baby boleh lemas sebab hidung dia leh tertutup dek payudara kita tu.

Apa apa pun dah ketentuan ilahi. Harap keluarga arwah banyak banyak bersabar.

Sensasi nya..,

Us together..