Wednesday, January 4, 2012

36 Weeks Pregnant

Congratulations! By the end of this week, your pregnancy will have come full term - meaning your baby can be born any day now. (Babies born before 37 weeks are premature or pre-term, and those born after 42 weeks are post-mature or post-term.)
All babies are different but a typical 37-week-old weighs 2.86 kg / 6.30 lb.

perasaan saya? Saya tengah Happy & lega hari ni.. (walau tengah gedebak gedebuk debor nak beranak)
sebabnya abah saya pun dah discharged petang semalam. Mak & abah saya dah ade kat rumah sekarang.
Tapi yang kesiannya, macamne la mak abah saya makan tu..
pastu kan atok pompuan belah abah saya masuk Hospital Tampin pula semalam.
BP tinggi. mesti sebab kepenatan berjalan agaknya..
semoga atok saya sihat seperti biasa, Amin.

checklist beranak saya;

breastpump - done!
baju baby 5 pasang utk spital - done!
blanket baby kat spital - done!
toiletteries kat spital - done!
sepersalinan baju baby di labour room - pending takde beg comey
packing pakaian baby utk balik kampung- done!
packing pakaian saya di spital - done!
packing barang saya nak pantang kat kampung - half way
toiletteries baby utk balik kampung - done!
stroller / baby carrier - done!

packing pakaian haziq *dia pun sibuk nak ikut balik kampung berpantang* - belum siap lagi

ikut plan, misal kata saya dah tiba masa nak bersalin, adik bungsu saya akan jadi babysitter terjun haziq. Kalau tetibe kene mase weekend, saya akan post haziq kat rumah sepupu saya kat Kem Sg Besi tu.

Ya Allah ya tuhan ku, semoga di permudahkan dan selamat segala urusan untuk ku, Amin.



1 comment:

MaMa CyDa said...

ekekekek pos haziq yer ... klako lak bunyiknya kan ^_^

Mudah-mudahan semuanya selamat ... AMIN!!!

Haishhhhh ... kak dot pon tetiba dah rasa berdebo jugak dah nih walaupon lg 7 bln hikhikhikhik

Sensasi nya..,

Us together..