Thursday, November 10, 2011

Simptom suami kegersangan

kalau isteri baru lepas beranak,
biasa juga dengar kisah meroyan la depression la..
bentan la itu ini la..
tapi pernah tak dengar kisah suami gersang meroyan, bentan ke ape ke?
muahaha.. macam tak pernah dengar je kan..

tetiba hari ni rasa macam tertarik la nak cerita ceriti pasal isu ni..
hari ni saya sampai office awal, dah siap sarapan bekal pun.
kerja yang patut di dahulukan pun dah di siapkan.

jenguk blog kejap.. tu yang datang idea nak pot pet pot pet
isu suami gersang akibat bini baru lepas bersalin.
memang biasa terjadi ke kes macam ni? ke saya je yang lembab tak ikut peredaran zaman.
muahaha... ai memang tak berapa minat sangat nak kepochi² hal orang.
orang cerita, saya boleh jadi pendengar yang baik.
tapi nak menyampai-nyampai ke orang sana orang sini, itu it SOO not me.. =).
lagi pulak kalau nak beramah mesra dengan hat jantan, bujang ke laki orang ke, ai tak minat.
orang tanye, ai jawap.. nak sembang lebih-lebih, sorry, I tak minat.

tapi ye juga la kot.. saya tengok simptom lelaki gersang lepas bini bersalin tu
banyaknya jadi kat lelaki melayu je la kot.
pantang aje nampak yang dahi licin melayan, wah ko! menjadik..
kalau boleh segala bende nak menyembang.. tak boleh la dalam sesaat tu tak bercakap berdua.
dah macam tak nampak orang lain dah nak sembang.
cerita bola pun ko nak cerita dengan anak dara tu apehal??
ko nak berdating ke nak buat ape-ape ke, buat belakang la weh..
tak rela telinga ni ha nak dengar butir nyembang tu. tambah dosa aku je...
rela lagi ai sumbat telinga dengan earphone. dengar radio then feel sensorang.


pesanan utk en. abah ku sayang.. jangan mengada-ngada nak ade perangai cenggini eh.
kalau abang buat.. memang nak kene la ni.. ewah-ewah...
jangan nak jadikan sebab isteri tu membizi hendel anak-anak & baby,
suami kesunyian. tak baik tau.

eh esok 11-11-11 kan.. straight 1 tu.. memang tarikh yang cantik.
saya dengar berita kat radio sinar.fm tadi,
permintaan ramai woh untuk bersalin secara cesarean esok..
siapa-siapa yang bersalin ke menikah ke bertunang ke esok,
saya ucapkan tahniah pada anda.

No comments:

Sensasi nya..,

Us together..