Monday, August 8, 2011

Pentingkah anda?

Pagi-pagi ai received call dari MD.. huk huk huk tersedak den!
Nebes pun ye jugak.. dah le pepagi.. mood yilek lagi. Sore pun tak berape nak merdu..
Si MD ni nak gak cakap dgn saya..

bila line di transfer..,

Saya: Hello selamat pagi MD -san,
MD: ye selamat selamat pagi zu-san.. ape khabar awak? Macam mana dengan kesihatan diri anda? Adakah kesihatan anda sudah beransur baik? Semuanya sudah okey kah?

Hah kan, meletus-letus soklan si MD kat saya.. huwa huwa huwa.. rasa bersalah pun ye gak, rasa malu pun ye gak, tercalit sikit bangga pun ye jugak.. mau tak bangga, MD amik berat tentang diri ai tu..

Sambung lagi perbualan saya di pagi hari,

Saya: so far pagi ni & hari ni saya sihat juga MD-san.. ok..ok.. (ayat blurr tak tau nak jawap ape)
MD: saya amat berharap awak dapat kerja macam normal zu-san. Kalau keadaan kesihatan awak  tak berapa bagus, minta tolong juga hadirkan diri ke pejabat. Tanpa kehadiran awak di pejabat, banyak masalah berlaku kat pejabat ni.
Saya: ye..ye.. saya akan cuba MD-san.
MD: ye saya amat berharap macam tu juga. Bye zu-san.
Saya: ye. Bye,

**perbualan telah di alih bahasakan ke bahasa melayu dari japanese+english**

Wah ko! Hebat sangat kah daku di mata mu en. MD.. ai terharu okehh..*sambil lap air mata..
Bila pakcik ni cakap macam ni kan, nak aje ai komplen bla-bla dan bla tau.. ai tak sanggup tau sekarang ni nak buat dari A to Z kerja orang yg back up ai selama ai MC ni ha.. dorang main buat yg mana present aje. HUwaaa!! Hampas segala bende yang tertinggal bertimbun ni.. di tinggalkan untuk cek puan ni kena sungkit segala bende untuk di update.
Aaduiii.. poning woh!, byk bende lak tu kucar kacir.. tah cemana le aku nak ejas nak bagi tally & sistematik seperti mana yang ai handle dulu…
Kalau ai ni ngandung jenis tak de alahan teruk, komfem ai tak check in KPJ hospital sampai 2 kali tau.. dan komfem MC ai bersih sepanjang tahun. Kerja-kerja den tak de jadi berganda cenggini.
seronoknya kalau buat kerja, orang bagi segala input.. kita just outputkan aje segala input yang dah sedia ada. Aku kerja bertahun kat sini, segala bende buat sendiri.. takkan nak kena jadi pempuan gedik, manja-manja baru senang nak buat semua kerja??..

En. MD, lepas ai beranak sok, ai tender resign boleh tak?? Hehehehe.. ai tengok gaji ai sekarang ciput sgt la.. tengok market kat luar, untuk post ai ni kan dah buleh up gaji sampai 4~5k tau.. apa kata anda semua orang² office kesayangan tak berapa sayang ni??

3 comments:

MaMa CyDa said...

baru nak tanya pandai ke jepun tuh ckp melayu. rerupa ader tulisan kecik dah translate ke malay ehehehehhe

ooooo preggy rupanya ... nway tahniah. jg diri leklok yerrr ... ^_^

Syasmeen said...

preggy ek...alhamdulilah dah brape bulan ieta

Ena said...

ouh.. preggy rupanya.. patut la mc je..

lain org lain pembawakannya kan.. ena faham sbb ena kedua2 nya alahan teruk jugak..

bila org cover keje kita, sebenarnya org wat mana yg ada saja.. yg agak comlicated tu dorang tokak tepi tunggu kita settle kan jugak.. tp seingat ena bila dah namanya cover, kita sedaya yg boleh mcm kita settlekan kije kita sendiri.. sayangnya tak semua org mcm kita.. so, redha aje la kan..

Sensasi nya..,

Us together..