Monday, February 28, 2011

Ibu jadi teacher kejap

Sabtu aritu punye cerita, ade kerja-kerja tukar timber floor kat area tangga kat rumah saya aritu.. kan kes anai-anai yang dulu tu. Makanya jumaat sabtu tu lah kerja-kerja menggantikan timber floor yg berada di kawasan tangga tu di jalankan. untuk elakkan si haziq membantu pekerja-pekerja tu buat kerja, kebetulan pula en. abah ade tugas nak kene support, saya hangkut haziq ke Giant. pegi shopping barang haziq kononnye. sekali hah hambek! total semua RM189. berapa posen tah. lupe dah. padehal bukan beli barang branded+mewah bebenornye pun. beli buku latihan haziq yang harge RM3.99, RM4.99, gunting kanak², set pencil+pencil color. beli gam, ring file gambar donkey pooh. itu je la..yang paling mahal barangnya, regenye RM25. Itupun baju haziq. beli sepasang. Pandai demand eh ini budak comey, mau baju transformer yang gambarnye optimus prime. huhuhu,.. pantang nampak gambar optimus prime sekarang ni.. pastu tak mau kaler lain, dia nak kaler yellow sahaje aritu, ibu cube senyap² tukar baju yg murah (RM12.99 sepasang) sikit, boleh dia perasan. minta tukar semula dgn optimus prime nye. kuss semangat anakku. kami berdua terus lepak bilik haziq, gunting² gambar utk lekat² kat dlm buku. pastu mix match sticker gambar pastu kaler gambar.. dah lama tau, saya tak macam ni dengan haziq.. mase dia belum pandai cakap dulu, rajin saye buat aktiviti berdua mcm ni. sejak dia cerdik, memang tak boleh dah buat aktiviti learning macam ni. manja saya ni mane nak belajar dgn saya. dia lagi suke peluk+pangku saya je dari belaja dengan saya. very the manje tau kami ni. series dia fokus dgn kerja-kerja latihan nya. nampak dia enjoy & happy dgn aktiviti ni. sampai tersasul-sasul panggil saya teacher. saya ye kan aje la.. "yer, haziq.. haziq nak tanye teacher ape..?" dah siap kerja & letih, dia minta saya tolong dia kemas.. dah bersepah segala buku-bukunya satu bilik tu, memang le tak larat nak kemas sorang kan. sambil kemas tu dia nyanyi², saya pun dah ikut pandai nyanyi mcm dia dah.. "its time to clean up..clean up..clean up.. clean up time...." **ayat yg dikarang ni adalah ikhlas dari orang yg malas update, tapi gigih nak update blog gak.. muahaha, (tapi gelak still mentennn)

4 comments:

pUanMaY said...

clap³,,,
mia pun x suke belajo ngn aku sbb aku garang,,,aku ngah carik guru ngaji tuk dia hu³,,,

nak dipaksa² kan,,tau je lah bebudak baya² ni,,,hik²

Ietams said...

PuanMay,
tensen woh bila anak tak mau belaja dgn omak nye..
sampai rasa mcm risau pun ye gak..

PutRee SeJiNjaNg said...

hhehe tak sabar nak rasa moment cam tu tau..buat tilla ni tak sabar ada anak..hehhe

Ietams said...

Putree Sejinjang,
takpe.. kejap je masa berlalu tetibe, "eh! dah besar anakku itu"
;)

Sensasi nya..,

Us together..