Thursday, December 9, 2010

melucah di petang khamis

di suatu petang, situasi berlaku di hadapan restoran SOHO bangi
semasa berhenti di tengah jalan kerana lampu isyarat ketika itu warna merah.
kalau lampu Merah tandanya ape??
Berhenti tandanya..
makanya ketika itu, en. abah di seat pemandu,
Haziq di sebelah pemandu di child car seat.
saya selaku MEM Besar duduk dengan hormatnye single rider di seat penumpang belakang,
tiba-tiba haziq menjerit penuh excited,
"eh! kat sane ade nampak air sekunek.."
"APE??! Haziq?? Air Ape?" *saya dah macam ala-ala hangin*
"Air Ape haziqq??" *En. Abah pule menanye dgn penuh persoalan*
"AIR APE HAZIQQ?? CUBE CAKAP BETUL-BETUL..
HAZIQ NI CAKAP AIR APEE???.. Haziq ni dah pandai cakap yg bukan-bukan nii!!"
suara saya dah makin tinggi dah ni
"iyer ibuu, hazik nampak air Se.. Ku... Nekkkk.., kat sana tuuu"
*sambil menuding jari ke arah tepi jalan*
"air ape haziq?" *en. abah tanye lagi utk kepastian.
"air KONEK ke?? *saya bertanye dalam suara yang sedikit tinggi..*
nafas dah turun naik dah ni.. maunye tak cuak, takut juga kot pengaruh luar ke ape ke.. anak saya pandai cakap yg bukan-bukan.. takut juga saya..
"BUKAN la ibu!! air.. Se..Ku.. Nekkkkkk laaa...hazik cakap air SeKuuuNekkkk"
*beriya-iya haziq menerangkan self defencenye masa tu..*
"air Isotonik ke haziq?"*en. abah tanye lagi dgn penuh tanda tanya*
"HAAAA!!! itulah haziq cakap tadi tu...Air.. SeKuNekkkkkk"
Allahuakbar!, ape le otak ibu mase tu, salah sangka bebeno dgn ayat si Anak.
TAK MEMASAL IBUNYA PULA YANG MENCARUT PETANG TU..
astaghfirullah...

6 comments:

Ena said...

keh keh keh..

kelakar sungguh!

Ietams said...

Ena,
memang tegelak terbahak² lepas tu

ina's said...

hahaha..aku mampu gelak aje

pUanMaY said...

sgguh haziqq wat lawokk,,,

pUanMaY said...

sgguh haziqq wat lawokk,,,

Ietams said...

puanMay,
memang lawak yg paling kelaka..

Sensasi nya..,

Us together..