Tuesday, December 21, 2010

apa yang patut buat??

cantik kan polycarbonate awning ni?? saya ambil juga kaler hijau ni, setelah mendapat full recommended dari Cik Puan Sob. sejak rumah ku telah di pasang awning ni, memang hasilnya seperti kata-kata nasihat dari Puan Sob rumah jadi sejuk, redup, cantik & berseri. setiap kali masuk pagar, lapang je rasa.. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * kita dah buat mahal-mahal.., sekali jiran sebelah kita buat macam ini?? cube tengok ??? pagar ni pembahagi antara rumah saya dan rumah jiran saya, makcik yang pernah jadi babysitter haziq dulu, yang tiba-tiba masam muka dengan saya selama seminggu terakhir haziq dijaga oleh beliau, dan tiba-tiba juga bagitau saya masa dua hari lagi nak cuti raya masa tu, yang beliau tak dapat nak jaga haziq lagi.. kalau tak puas lagi, layan lagi gambar pemandangan ni.. dua gambar ni adalah di ambil dari pintu rumah saya, keluar masuk pintu rumah sejak petang semalam hinggalah ke pagi tadi nak keluar rumah pergi kerja, terus membengkak sakit hati .. saya bagi lak pandangan yang lebih dekat & terang di ambil dari pintu grill. kalau nak tengok view yang semak dari depan rumah lak, saya bagi pemandangan yang di ambil dari porch, gambar bawah ni pandangan dari jauh.., kan buruk nak mampus kan.. kami beli rumah punya la mahal.. !!?? (sorry saya bagi statement perasan mahal, tapi memang mahal okey.. kalau jual sekarang pun, saya dah boleh jadi milionnaire, Hah Ko! memang ayat mengamuk over dah ni)
saya hangin tahap gaban ni!! kalau ikutkan,
dari petang semalam saya dah tekan loceng pergi SOUND orang sebelah ni,
tapi sebab saya fikir saya ada suami,
saya luahkan dulu perasaan kepada en. Abah, minta dia advise..
macam saya ni yang dah di didik dengan adab susila dan hormat menghormati dan kekemasan serta kebersihan, memang tak berapa suka dan gemar bila facing keadaan macam ni,..
memang tak boleh terima dek akal saya dah..
tapi berlainan pula dengan en. abah, mungkin pada dia bende-bende macam ni adalah kebiasaan dan normal, sebab tu dia memilih cara untuk berdiam diri...
rasa-rasa nya patut tak saya ketuk pintu dan menegur perbuatan mereka ini??

6 comments:

ina's said...

PATUT SGTTT..ORG TU KG.COM

pUanMaY said...

hampeh jek jiran cenggitu,,,ko sound kasi pedas sebesen 2,,,,,,,,

Ietams said...

ina's & PuanMay,
aku dah tekad mau sound itu orang
masa nak balik dari kerja,
sekali bile sampai rumah sudah clear
pagarnya..
makanye idak le aku me nya ound

DRE said...

ahahha... tukar pagar baru kasi tutup semua pki simen pastu letak kaca atas dia... wahhh ini statement jahat... HAHAHA

beloved said...

nasib baik zulie tak sound..pada pendapat idut, benda2 mcm ni, ada masanya kena tunggu dan lihat dulu. lagi pulak benda yang menyakitkan mata tu, hanyalah bersifat sementara. sebab yang kita nak tegur tu JIRAN ( sebelah rumah lagi ) kalau salah tegur melarat jadi teruk. Bila masam2 muka dgn jiran sebelah memang la tak best sangat2.Kita nak duduk situ kan lama..nanti bila tiap2 hari tgk muka jiran masam atau asyik menjeling, kita pun blh jadi tensen. Memang ada masanya, perkara yg kita fikir kita tak akan buat kat org, org anggap perkara tu mudah jee..So tahniah, sebab tak sound jiran tu. ;D

Anonymous said...

kFmu coach factory
sZix rNxh michael kors sale
1yOkr cheap uggs
1tIgw chi iron
7xFab michael kors purses
3bFsj cheap nfl jerseys
0iYmm coach outlet
6oAdw 6vUpq ugg online
0wWkc 4bTbj michael kors outlet
3aVpn nike nfl jerseys
6fOxg plancha ghd
2uUfo ugg boots sale

Sensasi nya..,

Us together..