Monday, November 8, 2010

projek Dekorasi rumah impian

setelah berkali juga designer Mr Patrick & Erny emailkan design kabinet² ~sorry ye nicole! :p yang mengikuti kabinet cadangan impian kami,..makanya setelah di finalised, jadi le seperti gambar² .., ..."tapi sebelum tu kan, meh saya cerita dari mana datangnye en. Patrick Looi& Erny Looi ni.. dorang ni dulu adalah pakar kitchen cabinet yang bergerak secara on9 je dedulu. walaupun dia aktif dalam forum & internet sahaje, dia punya hasil kerja memang sangat² berkualiti & berpatutan harganya.. kalau anda semua nak gunakan khidmat mereka ini, adalah sangat² di recommendedkan. antara forum yg mereka amat aktif ni termasuk lah forum Cari, Forum Low Yat, dalam forum Wanita Melayu pun ade gak topik pasal Patrick Looi ni.. ramai juga yang guna khidmat Patrick ni..ape tak nya, orang² yg pernah guna khidmat Patrick ni, memang sangat² kagum & puas hati dengan kualiti hasil kerja beliau. Memang tak rugi ye korang, kalu appoint dorang utk buat kabinet rumah kita.. kualiti tip top, kerja tip top, deal pun ber tip tip top (senang runding). Confirm tak menyesal! so sekarang, mereka dah ade showroom kat prima saujana.. dekat je dgn McD Prima saujana tu.. tepi jalan tu dah nampak dah dia punye sign board kaler ijo Unity Design. dorang ni dah buat kitchen cabinet, study table & wardrobe bilik saya tahun lepas.. mase nak masuk rumah dedulu..memang dah penah deal pun dgn dorang. dek kerana memang dah rasa tersangat puas hatinya dengan kerja dorang, kami dengan besar & senang hatinya menjadi return customer yg setia kat dorang. pada mulanya ade gak rasa takut nak panggey en Patrick & Erny ni datang untuk quote TV cabinet rumah saya.. sebab dorang ni dah glemer, dah penah masuk majalah Impiana lagi.. huhuhu very the takut makcik.. makanya ahad minggu lepas lepas set itu ini appointment, dan seperti yang di janjikan, Erny Looi dengan senang hatinya sudi datang rumah saya untuk ukur & design segala kabinet utk rumah saya. Patrick tak dpt datang mase tu, baru je balik dari oversea... dia ke Taiwan, company trip. Erny datang lone ranger jer.. mujur le Erny sudi datang turun padang mengukur & meng quote utk kami. sekarang ni Erny & Patrick dah jadi bos besar, dorang dah tak turun padang lagi, kebiasaannya designer dorang yang akan datang ke rumah customer utk ukur-mengukur dan bagi quotation. Mungkin juga sebab kami adelah return customer dorang suatu mase dahulu, adalah macam sepesel previlege gitu.. big bos sendiri datang rumah saya bagi quotation. kami sungguh terharu! kami ni memang berterima kasih sangat la kat erny ni, nasib dia ingat lagi kat kami.. so, ade chance ler dia bagi quotation baik punya cilok Memang terbaik la Erny! fuh lega".... gambar ni saya candid Erny Looi mase dia tgh lukis design tv cabinet, console & meja keje en. abah. gambar bawah ni lak, Erny tgh ukur bay area saya utk pasangkan small workstation utk en. abah boleh refer illustration gambar no (5) kat bawah nanti.. ~kalau perasan kan, setiap sudut dlm gambar ni ade nampak sepah² barang mainan haziq kan.. ampun kan saya yer.. tahap kesepahan alat mainan tu persis macam taska dah.. muahaha... makanya ini lah hasil final 3D illustration utk kabinet impian kami.. mai saya review satu persatu, tema kesemua kabinet kami adalah wall mounted, wall mounted ni kan dia punye kelebihan untuk saya ade dua tau i) bahser directnye senang nak nyapu kat bawah kabinet ii) tapi bahaser santunnye pulak, ni kire satu usaha untuk menjadikan saya lebih rajin menyapu rumah yo... pas ni jgn malas² puan ibu haziq yer.. kang kalu tak bersapu, sah² kene chop rumah orang pemalash.. kene chop tu ampun lagi, pencemaran pemijak kaki tu yang jadi tak menahan.. kot tak bersapu. penuh segala habuk.. Ngeri! gambar (1) tv cabinet utk master living,..
Gambar (2)
tv cabinet utk master room, yakni bilik ibu & abah haziq..,
Gambar (3)
console table dekat dining area
Gambar (4)
meja kecik tepi katil yang boleh di ubah, Untuk di letak dalam master room.
study table yg sedia ade sekarang ni,
tak cukup ruang utk en. abah letakkan kerja² nya..
Gambar (5) small workstation utk en. abah..
letaknya kat tepi tangga,
situ bay area, jadinya kene custom design kan satu area utk en. abah buat keje
mase tgh nonton tv.
idok le beliau nanti guna meja makan letak segala dokumen/laptop
oleh itu, kita nantikan hasilnya bile siap installationnya nanti..
idea tu dari saya, tapi output yg mengdesign jadi macam meletop ni adalah
hasil dari kepakaran Erny..
tu yang kami suke kat dorang ni..
ayat saya yg sentiasa kedengaran,
"saya nak yang macam ni macam tu.. erny, u tolong suggest, okey tak?"
itu je la ayat saya...
muahahaha..
dah kata tangan kayu & keras bab hiasan dalaman kan.. ;p
what do you aspect la kan.. ni pun dah kira bangga & seronok yang amat dah
masih lagi berpeluang guna khidmat Unity Design..
Thank you Erny & Patrick!

16 comments:

Syasmeen said...

wah cantik lah nanti umah..mesti mahalkan kos nya..brape?

Barami-Chan said...

ok dah siap jangan lupa jempot kami 4 beranak makan kat umah yer... ..

rumah besar siap jempot designer lagi... uit kaya sudah bah si adik... ngiah3

Rizziela said...

bestnya...tengah renovate rumah

ina's said...

malatop la puan..ajak la si kepochi yang baru register tu..(ko paham siapa)

Ietams said...

Syasmeen,
insyaallah, mudah²an

Ietams said...

Barami,
amin doa mu itu dd..

Rizziela,
a'ah best juga rasanya

Ina's,
si kepochi ittew?!!,,..
takut juga..

sinahuy said...

berapa cabinet dapur ita buat tu ita, apa kata pos sekali gbr dapur yg depa buat tu..

atty's said...

nanti kalo dah siap ..jgn lupas tau buat entry ..

Ietams said...

anis,
nanti² akan ku letak kan kabinet² sebelum ni hasil kerja dorang eh

atty's,
okey kak..

pUanMaY said...

cun !! pasni open house lak..

Ietams said...

Puan May,
insyaallah, sesame kite berdoa

pUanMaY said...

g 1, sapa kepochi yg baru berblog tu..?? aku kah..?? ha3...

jimbam smbk87 said...

alamak cantiknya leh besok gi melepak ni lang tapi jangan la moody je tak sonang raso heh hati....

Ietams said...

Puan May,
ko kepochi ka puan??
muahahaha
sila jgn perasan.. kekekeke..


Jimbam,
datang tu bawak² le ape yg patut.. bagi ilang moody kok ye nye.. hehehe

Rumah Dijual said...

pasti hasilnya nanti bagus banget, elegan dan yang pasti nyaman buat ditinggali :)

P.I.N.K.J.A.M.B.U said...

puan zulie, nnt jgn lupe ngajak teman yer... leh kite mkn2 lgik.. gituuuu....

Sensasi nya..,

Us together..