Tuesday, October 12, 2010

Ole-ole Tetamu Raya

ni entry yg backdated, hehehe.. macam-macam hal je yg jadi, kisah raya saya tahun 2010 aritu tu pun sebenarnya tak habes lagi tau.. saya skip kan aje yg mane tak ade idea lagi la yer.. ni saya nak letak gambar cookies & sweet ni.. nice sangat tau!
saya dapat satu tu biskut almond london dan satu bekas yg atas tu gula-gule yg mcm getah rasa manis-manis tu.. trend mase kini kot, pergi beraya bawa ole-ole utk tuan rumah. jiran depan rumah saya belah kiri yang bagi.. 3hb aritu dorang sefamili 3 beranak datang beraya.. adegan ni kan adegan/kejadian yang paling lucu+malu+segan sekali berlaku semenjak saya jadi bini orang ni tau.. sebab ape, kan mase haziq chicken pox aritu, saya terpaksa minta tolong mak abah saya yang jaga. stay kampung seminggu...jadinya jumaat jemput haziq dari kampung then sabtu pagi dah sampai rumah kami semula. dengan bakul laundry kat dapur nye bertimbun tgh tunggu turn nak basuh, rumah pun macam di langgar kapal karam, tetiba bunyi loceng, "Ting TONGGGGG!" tengok kat tingkap, jiran tu 3 beranak pakai lawa² datang beraya.. uwaaa!! saya yang tengah togel kepala & kaki, berlari berdesup naik ke atas pakai uniform muslimah.. wakakakaka... gile kelakar,
sampai banyak kali dorang cakap, "takpe,Its Sunday.. biasalakan. day for relax.." ade dalam 4 kali dia ulang ayat tu kat kami.. memang dorang tu amat memahami rumah kami yang tak siap di hari ahad ini... series MALU oh!. imagin kan aje seperti rumah yang dilanggar kapal karam.. muahahahaha.. hancuss.
akhir kata, kami laki bini memang rasa malu pada hari itu, peacee!

No comments:

Sensasi nya..,

Us together..