Friday, August 13, 2010

masak ape korang??

masuk hari ni dah hari ke tiga ramadhan kan..
esok cuti.. yey!! buleh kemas rumah..
pagi esok bangun pagi-pagi urus haziq sekolah Alim,
lepas tu rush pegi tumbletots pulak..
ermm.. jam 3 kemungkinan saya ade meeting pula.
tapi meeting Kem Motivasi tu nanti dulu, jadi ke tak jadi tah..
tunggu tuan presiden dulu confirmkan..

saya masih belum pegi lagi ke pasar ramadhan. tak tau lagi khabar PARAM thn ni.
sepanjang 2 hari poser ni, menu buka poser saya cume masakan yg simple² aje..,

1st day - menu laksa buat-sendiri-dimalam-hari-sebelum-hari-pertama-puasa.
2nd day - ayam masak kicap berempah ikut resepi chef azli
bendi goreng & telur masin
3rd day - tak tau lagi nak masak menu ape ari ni.. tunggu sampai rumah kang baru ade idea.

saya tgh ter angau-angau nak buat kek ni..jumaat lepas dah buat, selamat licin.
malam tadi patutnye dah nak buat, tapi ter lepas berlayar awal lak dgn putra mahkota..
bukan senang kami dua ni nak tidur awal..
stended time tidur kami berdua paling awal pukul 12 mlm.. paling lewat, pukul 3 pagi pun ade
gile kan??! budak kecik baya haziq tidur gile punye lewat.
en. abah tu takyah kire, tidur malam ni bukan kepentingan dia.. ops! ampun bang..

bayangkan betapa cemerlangnya saya dan haziq tidur awal malam tadi..
kul 9 tepat kami dua beranak dah tidur.. fuh! letih poser katanye.
indahnya la hai dapat tidur malam waktu normal macam tu.

terima kasih banyak haziq yer.. dapat tidur awal macam malam tadi.
dapat ibu rehatkan badan, mata & tenaga lama sikit.

4 comments:

Fara said...

kak ita: fara 1st day je tapau kat pasar...nasi ayam+nasi lemak+kuih muih + air....

2nd n 3rd day...insyaAllah masak yg senang2 jer...janji sedap kan?

atty's said...

Selamat menyambut ramadhan

Ietams said...

fara,
memang.. masak yg senang lg kenyang
kalu beli, rege mcm tak berbaloi dgn kualitinya...
sayang dah membazir

Ietams said...

atty's,
salam ramadhan juga kak

Sensasi nya..,

Us together..