Monday, May 10, 2010

Entry Backdated Hari Ibu


pimp myspace profile **oleh kerana cuti ari sabtu ahad semalam agak kucar kacir sikit perancangan, entry pun agak banyak backdated. bermakna kejadian berlaku tapi baru nak update merangkak-rangkak.** saya nak ucapkan Selamat Hari Ibu utk mak saya, utk mak mertua saya di dungun dan utk diri saya sendiri dgn ucapan, tahniah Ibu Haziq! punya peluang menjadi seorang ibu!.. sudah 3 tahun woh gelaran spesel ini saya dah sandang..! series bangga! dah 3 tahun pegang title mother of one..bile pulak mother of two..,tree..,, four.. ni??!! sesungguhnya aku amat bersyukur atas rezeki & peluang ini, Ya Allah.. sempena hari ibu semalam, saya berpeluang hadiahkan mak saya trip ke Kluang.. wohohoho.. pegi kenduri kahwin bapa sepupu saya yakni sepupu mak abah saya la kan. walaupun agak kelam kabut sikit & masa yg singkat, seronok saya tengok mak abah dapat jumpa sanak sedara yg dah lama tak berjumpa.. mak abah saya kan org johor.. tu yang sedara mara banyak ada kat johor. kalo dedulu abah saya kuat & penglihatan masih okey lagi, rajin je abah saya driving ke johor jengah sedara mara. sejak abah dah berumur ni, cume mengharapkan anak-anak je la yg bawak balik ke johor nun. masa on the way balik tu kan, ada satu peristiwa betul-betul menyentuh perasaan.. saya sebagai ibu pun terasa bangga juga dekat haziq. saya tak cakap maupun ajar ape-ape psl wish hari ibu ni kat haziq.. yg saya tau, ari jumaat sabtu lepas, en. abah inform haziq hari ibu jatuh hari ahad.. pastu dorang berdua pakat nak wish hari ibu kat saya.. meh saya selitkan memori yg bila satu mase saya tua nanti,bila baca balik akan bisa mengguriskan perasaaan sayu & bangga saya, Situasi 1 lokasi kejadian :; saya tengah bersalam-salam sedara mara di rumah kenduri, haziq datang dari kereta berlari dapatkan saya.. usai berpeluk mcm berpuluh tahun tak jumpe sambil menyanyi sekuat hati; "..ibu...., ibu..., engkaulah hatu hati kuuu...., bila.... ku bedukaa.... ekauuu hirukan selalu...." *hirukan = hiburkan adusss..dus...dus... sedih je rasa mase tu, pak kal le kat rumah kenduri.. saya terus je dakap & dukung haziq mase tu.. dan cakap terima kasih & ibu sayaaang haziq banyak-banyak.. kalau nak tau, lagu tu haziq belajar nyanyi dari ibu iman aka Puan Sob.. lepas balik dari rumah cek puan haritu, tak penah lagi saya ajarkan lebih lanjut.. memang betul-betul cek Puan sob yg ngajarkan lagu tu kat dia.. sebab anak cek puan si Iman Hadif tu suke nyanyi & dengar lagu Ibu Iklan susu yg kat tv tu. betul lekat ilmu cek puan tu ngajorkan anak saya.. Situasi 2 lokasi kejadian :; dalam kereta, on the way balik dari keluang ke negeri sembilan haziq duduk pangku sekejap dgn tok ki nya.. "..Tok Ki......, Tok Ki...., engkaulah hatu hati kuuu...., bila.... ku bedukaa.... ekauuu hirukan selalu...." *hirukan = hiburkan bangga betul saya bila nampak haziq pandai menghargai & menjaga hati orang-orang yg haziq sayangi.. doa saya, biarlah sifat-sifat murni anak saya berkekalan selamanya.. Amin. dan tak lupa juga saya sentiasa doa utk diri saya sendiri supaya lebih tingkatkan kesabaran dalam menempuh cabaran membesarkan anak..

1 comment:

didyrose said...

amin... insyallah....

Sensasi nya..,

Us together..