Monday, February 1, 2010

Who Are WE??? we are THE TUMBLETOTSS!!!!...hooreeyyyyy!!!

pimp myspace profile
setiap Sabtu haziq memang ade school. setiap Jumaat, dia akan menjadi kanak-kanak yg penuh teruja utk menghadapi hari esok. awal-awal dulu dia amat malas bile mendengar perkataan "skul" (= School aka sekolah) tapi sekarang ni, dia sendiri yang minta.., " Ibu.. nak gi beltot = tumbletots" dia dah tau dah hari Sabtu adalah hari utk dia pegi sekolah.. bagus anak ibu.. sejam yang pertama utk educational session, 1-sesi nyanyian (haziq tak brp suke... mebi sbb no music.. hihihi..) 2-sesi melukis / mewarna (haziq mmg suke!) 3-sesi tampal-tampal gambar(ni pun haziq suke!) 4-mix & match session (lagi la haziq suke.. alhamdulillah selalu dpt pujian, selalu jadi yg pertama siap) 5-story telling (haziq tak minat..dia rase boring kot.. ) haziq seorang je melayu yg join sesi ni, lelain chinese.. musuh ketat haziq namenye G-Young. either G-young yg mula kan dulu or haziq yg mula, kalo tak cepat2 leraikan, memang leh gaduh berpanjangan..
lepas sesi education, ade sesi aktiviti fizikal pula.. sambil selang seli dgn nyanyi-nyanyi gak.
tang aktiviti fizikal mmg peberet haziq, lari sana sini, lompat sane sini, tapi bile tang menyanyi dah mule dia bosan..
sok-sok saya suh en. abah snap gamba mase haziq tgh aktif dgn fizikal aktivitinye.
ape yg saya nampak haziq ni, minat pade bende yg logik & memikir..
dan dia mcm tak berapa minat dgn teori.. mungkin awal lagi kan.. sok-sok sape tau kan..

4 comments:

Ena said...

Mesti terjuje jer kan!..
Haziq tu cam bijak jer kan!.. yerla x ramai bebudak baye dier nak p school kan!..

Ietams said...

memang seronok ena tengok ragam haziq pegi skul..
development dia pun bagus,
cume dia ni ade sikit shy,
mcm mengikut ala-ala low profile ibunye..(eccheh..!)

NICK IRFAN said...

eh! akak anak akak ni brapa thn? dia skola tadika ker? napa mak bapak bleh masuk skali?? pelik la...

Ietams said...

anak akak ni umurnye skrg 2yr 7mth,
sekolah ni playschool system,
TUMBLETOTS ni one of the early Childhood development Centre which is mcm sekolah main-main utk bebudak kecik ages of 2-3 yrs, salah satu cara utk expose slowly the toddlers ke alam persekolahan..

playschool program banyak ade kat Overseas.. cth mcm kat UK,

one of d parents are suggested to accompany the toddler, utk bagi semangat & konfiden sikit kat anak-anak mase proses pembelajaran.

target akak joinkan haziq dlm playschool ni utk membiase kan diri dia terlebih dahulu sebelum masuk ke alam pra-persekolahan yg sebenar.

Sensasi nya..,

Us together..