Tuesday, February 23, 2010

selepas akad nikah

pimp myspace profile
setelah selesai akad nikah di masjid, kami beramai-ramai ke rumah pengantin perempuan, makan-makan time.
memang tak makan nasi lagi ni, kebetulan menu lauk kampung, perghh selera la makan..
selesai kami makan-makan, sempat lagi amik gambar secara beramai-ramai ber latarbelakang kan sawah yg luas terbentang.. masing-masing menuju destinasi penginapan masing-masing.
saya & famili ke pekan teluk intan, utk beristirehat di hotel Intan, rombongan busu pula ke rumah kak ipar jiran beliau. di changkat jering.
sebelah malamnye, kami sekuarga keluar ke pekan berjalan-jalan & bersiar
memula kami duduk-duk saje kat menara chondong. saya amat sheksi di malam itu,
lupa nak bawak persalinan seluar jeans & t-shirt yg proper. teruk je rase berjalan di kala itu.. tersipu-sipu rasa malu, tapi muke kontrol mcm tak malu kebetulan mase tu ade konsert pertandingan ape tah.. sekali ade Dato M. Daud Kilau daa... mmg fantastic la dato' ni perform,
tua ke muda ke semua tumpu perhatian mase dia perform. Lagu last Dato' dapat sambungan hangat, siap nyanyi together-gether lagi.. semua penonton termasuk saya..ikut serta nyanyi tang korus..
lagu hit beliau rasenye yg "cek Mek Molek"
haziq pun skrg ni hafal korus...
"senyum..la.. senyum.. la.. ahaiii, cek mek molek..."

4 comments:

smiley said...

hehehe..bf saya peminat m daud kilau..sebab keunikannye...dan lagu cek mek molek tuh lah fav lagu die time karoke...hehe

regards,
Triplesmiley

Ietams said...

smiley,
memang lagu tu unik,
melodinye pun bagus..
tambah lagi vokal dato' mantop

Ena said...

Jd juge awak p sane yer.. cantek juge menare tu sebalah malam nyer.. penuh ngan warna warni lampu..

Ietams said...

Ena,
memang jadi pegi teluk intan tu..
cume blur tak tau info detail kat sane,itu yg servey sane sini pade yg berpengalaman.
memang cantik menara tu mase malam.
kalerful, kejap ijo, kejap merah, pepel, biru

Sensasi nya..,

Us together..