Wednesday, January 27, 2010

perjalanan yg singkat

pimp myspace profile semalam saya kerja mcm biase, tapi pulang awal, kul 4 dah balik rumah, sebab nak rush ke Spital Jempol nak tengok tok ki haziq aka abah saya.. abah saya kene tahan ward sejak petang isnin lebih kurang kul 6 telah berada di wad kecemasan spital Jempol, N. sembilan.. tak lain tak bukan akibat dari bekerja lebih dari kemampuan. abah saya ni ade sakit jantung.. dah lepas proses ballooning di IJN 2 thn lepas, tapi di nasihat kan supaya lebih menjaga pemakanan & aktiviti seharian. akan tetapinye, almaklumla abah saya ni dah biase berkebun sejak muda.. tambah lagi bila kebun kelapa sawit sendiri membuahkan hasil, semangat utk bekerja tu tetap tertanam dalam dirinya. dengan senyap-senyapnya pagi senin tu abah saya menyelinap ke kebun (kalo bagitau mak @ adik saya komfem di tegah keras..) abah saya berjaya memikul 8 tandan kelapa sawit dari bukit menuju ke kereta. kuss semangat.. jauh juga perjalanannye tu.. akibat dari kejayaan abah saya, terus kene warded. utk pemantauan jantung, tekanan darah n whatso eva yg sewaktu dgnnye.. saya doakan abah saya akan okey balik semula.. lepas jenguk abah saya semalam, hantar mak saya balik rumah, haziq memanggil² tok ki nya.. allah haii, sayu lak hati.. abah saya ni memang kecintaan haziq.. takpe ye ziq, sok-sok tok ki dah sihat, kita jumpa tok ki lagi.. kan tok wan ckp nanti nak dtg rumah kite dok seminggu jaga haziq.. dari air hitam ke rumah saya kul 11++ sampai.. singkat je perjalanan semalam, lebih kurang sejam sengah je perjalanan dari kampung ke rumah saya. perjalanan dari rumah saya ke kampung pula agak lama, tu pun dah puas ikut short cut sana sini. bergerak dari rumah jam 4.30ptg, sampai spital jempol jam 7mlm mujur waktu melawat habis jam 7.30mlm. sempat duduk dekat tok ki beh kurang sengah jam..

4 comments:

Ena said...

Moge2.. ayah awak cepat sembuh ye!..
kuat betul semangat nyer!.. 8 tandan tu banyak gak kan!.. hu3x..

Fara said...

moga cepat sembuh ayah ita...

Ietams said...

Ena,
mekaseh doakan..
memang semangat dia kuat...
dan mmg banyak 8 tandan tu

Ietams said...

fara,
terima kasih Pn Fara..

Sensasi nya..,

Us together..