Friday, September 4, 2009

pasang Langsir weh.. Nak raya dah nihhh

pimp myspace profile
lagi 2 minggu nak raya.. sana sini shopping complex orang dah padat bershopping.
masa semayang jumaat pon ramai kaum lelaki dok shopping.. apekehalnye ??!!
Anda dah shopping raya??
gedebak gedebuk kalau lengah-lengah alamatnye semuanye tak sempat karang.
dan seperti biasa la kalo shopping last minute kat Klang valley ni,
memang sah akan tempoh sesak. Tapi kelebihan membeli masa ujung² ramadhan pula,
kita akan dapat membeli dgn harga yg murah-murah.. bagi perabih la katenye..
minggu lepas rumah saya dah macam rumah orang dah.. baru ber langsir satu rumah.
Kalo tidakkk, saya main sangkut2 dgn dawai je kain langsir lama kat tingkap.. asal tutup sudah.. kekekeke..
serope rumah PATI daaa.. rumah PATI pun lagi advance meletop kebabom dah sekarang...
over pulak! so abaikan psl PATI segala.. saya dah lari dari tajuk & cerita saya...
saya berbalik semula pada langsir yer, saya gi tempah kat nilai 1, name kedai tu Jelita.. sebab utama kami pilih Kedai Jelita kerananye kedai tu je yg berani mati ade servis datang ukur & pasang di rumah sampai ke area rumah saya.. Lelain banyaknye coverage dia setakat kajang sahaje..
Soalan pertama kami bile masuk tiap kedai kain kat situ, "Boleh dtg ukor kat rumah saya tak dekat itu ini.. bla..bla.. belee...?" mase ni, perkara regenye dah jadi perkara kedua penting dah. Coverage dorang yg di utamakan..
servis & harganye amat kami puas hati..
sembang punye sembang rerupenye brader yg pengukur langsir ni sekampong dgn laki saya.
series sekampung.. itulahh en. abah ni, susah nak bersembang mane dgn orang..
cuba kalo mase si Mus ni datang UKUR aritu dah stat beramah tamah,
komfem dapat spesel diskaun..
Orang Kampung maaa! harus ade diskaun lebeyyy punye..
eh! eh! eh! tetibe lak over membebel.. sabar..sabar.. poser nih..poser.. tak elok pot pet pot pet..
setelah siap drill, sangkut & pasang segala...,
Model tak berbayar Jelita...
model tu nak berpossing gitu gini, model kecik pon ape lagi.. enjoy dia memfoloww.. muahahaha..
last sekali saya tepek view langsir utk master room saya..
langsir saya kaler ijo cair.. soft kaler.
tapi bile dah siap jadi langsir, kaler ijo tu tak nampak sgt dah kaler ijo muda nye,
dah di pantul dek kaler cat dinding..
sudahnye jadi macam kaler kuning air.. tak kesah la. janji rumah saya tak bergelap. nampak lagi terang pule..
saya tak suka view yg malap dalam rumah.
pada saya kalo gunakan kaler malap² ni, leh rasa macam lemau & benak je mata saya memandang..

4 comments:

Fara said...

waw waw...rumah baru, langsir pn baru la yerr. tapi byk yer tingkap rmh ita.

Syasmeen said...

wah ieta langsir raya utk umah br cantik tp x nmpk sgtlah gmbr tuh kecik x per nanti ry meen leh tgk wat open house tak nanti hehehe, thn ni turn ry mana?

Ietams said...

fara,
memang banyak tingkap.. konsep moden la kunun

Meen,
raya ni jemput dtg eh.. :)
tahun ni tahun dungunnnng..

Alin Kay said...

syok yek, berayer umah baru lagi...musti perabih sakan ni.. banyak tingkap nampak gayer 5 thn lg baru tukar langsir lain ni..

Sensasi nya..,

Us together..