Monday, June 15, 2009

tetibe jadi besday party

pimp myspace profile hari ni saya EL yer.. due to haziq demam. Very the panas. pagi td pon still panas. Cepat2 bagi ubat. Dah agak lame haziq tak demam. Meybi demam ni demam 2 taun dia kot.. ubah umo. jumaat aritu rumah cotetcomel saya agak ramai rakyat jelatanya. sabtu tu kan ade kenduri belah lelaki sepupu yg kawin kat dungun ritu. kendurinye di semenyih yer. mereka 2 kereta konvoi dr dungun stret to klang (rumah ipar no 3 saya )
tido smlm kat klang, jumaat ptg dah sampai rumah saya.. wahh meriahnye raya! dorang dah siap bawak kari ayam dr klang. saye selaku tuan rumah yg rajin & baik hati terus tak lengah masak kan nasi, tumis sayo campo & goreng ikan masin.. sekejapan je siap.. tetibe terdengar MIL saya, "eh! sempat lagi dia membuat semua ni...??!" wahh pujian ke tu... ngeh..ngeh..ngehh.. vangge acik! selesai makan nasi, biras no 3 saya terus keluarkan kek. Hari ni (12hb Jun) besday dia. Kebetulan jatuh tepat mase tgh ramai2 ni. Abg Ipo saya sempat lagi belikan kek besday utk isterinye yg ter chenta.sblm sampai rumah rumah saye. Kek tu Super SEDAAPPP! Kek Ais Krim tuuu.. dan tanpa di duga, besday party yg meriah telah berjalan dgn lancar & licin di rumah saya.. kek tu kek ais kerim yg sedap, langsai dlm beberapa minit sahaja.. nyum..nyum.. seorang dpt sepotong je. tiada tambahan, hepi besday che ngah.. byk oh kejadian berlaku dlm bulan June dlm famili en. abah. June dlm family saya = besday haziq, anniversary saya, besday mak & adik saya June dlm family en abah = anniversary kami, besday che ngah & anaknye Mizi, anniversary mak lang & besday anaknye juga.
selesai mkn kek, kami beramai2 terjah bowling endah parade. Mem bowling sampai kul 2 pg. MIL & biras saya x ikut. lelain semua follow.. riuh.

2 comments:

mila80 said...

sampai demam2 haziq yer...sian..nak besar tuh.. cuaca pun panas skang nie..dgn jerebu lagik.. org tua cam kita pun tak tahan.. usahkan budak..

Ietams said...

mila,
a'ah demam.. penat + nak besa le tu gaknye.
cuaca tak elok mane ni memang tak bagus utk kesihatan.

Sensasi nya..,

Us together..