Wednesday, May 27, 2009

kalut + cuak

pimp myspace profile kul 4.41 td big bos (jepun) saya masuk je opis, letak beg bagai kat meja dia (baru balik dr otstesen-Penang) dgn muka cuak datang kat tepi saya mengadu.. "Zu****-san, bla..bla..bla.." (~ngadu la tu) pastu gigih dia dailkan voicemail dia pastu bagi saya dengar.. bile saya dengar, Cuak + Kalut uh haiii.. Jepun guwe dpt Reminder Notis minah cina nye sore, cakap dlm English suh jepun ni pegi ke mahkamah perseketuan atas tuduhan JENAYAH haaaa!! tak terbuntang biji mate dengo kan Reminder tu??!! date kene pegi 1 June ni. tak lengah lepas tu saye terus dail nombor yg ade kat voicemail. Mujur teknologi henpon skrg dah canggih, leh retrieve nombor. mmg sah nombor tu nombo tipon federal Court tapi yg tak betul nya, Reminder Caller tu sahih False Caller yakni panggilan Palsu Cubaan utk menipu & memburuk kan nama baik Mahkamah persekutuan. Skrg Pihak Mahkamah telahpon buat laporan polis dan dalam proses siasatan. so utk kekawan sekalian, kalo korang facing benda yg sama dgn jopun den, sila ignore / abaikan sam sekali. Jangan sesekali mengikut arahan peti suara tu, dorang pandai.. dlm Voicemail tu kekunun sesape tanak di tuduh atau gugurkan tuduhan buleh ikut dorangnye arahan suara dgn cara masukkan butiran kite. E.g: No I/C, no akaun bank ke.. Cek Nora dari Sub-Unit Keselamatan Federal Court yg attend call saya tadi. Penuh berhemah budi bicara nya.. terima kasih ye cek Nora..

5 comments:

atty's said...

bahaya pangggilan pelasu nie.

minna minna said...

senang sgt org skg nak jd kaya..tipu sana tipu sini..

Ietams said...

attys,
memang bahyer

minna,
zmn skrg zmn cerdik pandai. makin byk manipulasi berlaku

wati said...

mesti gelabah gile jopon tu..aku dpt bayangkan muka dia...

Ietams said...

wati,
memang kak! aduss.. siap tunjuk tangan dia bakal kene gari

Sensasi nya..,

Us together..