Thursday, May 7, 2009

insurance appoinment

pimp myspace profile
lepas keralatan bayo cukai melanda dari ari tu sampai sekarang ni,
dgn pantas terus kami setuju dgn proposal insurans yg di offer oleh member uncle sean (Opismet en. abah) ni..
dan selasa malam tu kami pg McD Endah parade. Ade temujanji utk sain segala borang.
en. abah bayo utk diri sendiri & haziq.
saya nye bayo sendiri.
gamba bawah ni agen insurans kami, Dean namenye.
sesape yg berminat nak beli insurans leh roger dia. Penerangan kire tip top.
Sesape yg nak beli insurans sebab rupe dia pun buleh, Single lagi ni. (Siap Promot lg! :P )
sebabnye en. abah yg susah nak cair dgn cakap salesman/beli insurans tu pon leh layan la dgn mamat ni. Tu kire okey la tu kan..
kalo dgn saye la, jenis susah sket nak paham dan penuh prasangka. lg x leh pakai.
hehehe, biase la pompuan.
yg tukang deal gitu gini tak lain tak bukan en. abah la orangnye,
saya tukang sain je mase tu.
Oh tak lupe!, ..., tukang jaga haziq sane sini gak.
mase tgh duduk bincang gitu gini kan, sekali haziq datang berbisik dgn saya.
"ibu, ni poo...poo.. " maknanye dia dah uk! uk! dalam hati saye terdetik, pandai gak dia malu dgn uncle tu. Pandai lak dia bisik-bisik.
setel cuci & bersihkan haziq segala, dia sambung lagu acara berlari keliling.
bile penat berlari lepak sat kat Mr Ronald.
lupe lak saya nak snap gamba haziq tiru aksi ronald tu berdiri..
kelaka, kelaka, tapi selut gak kat dia. Dah pandai tiru aksi. Okey la tu!

4 comments:

minna minna said...

aku carum etiqa jek. murah pun murah. tuk anak.

Ietams said...

minna,
kami amik prudential BSN sekuarga.
regenye buleh la tahan..

mila80 said...

ok la tu ita..
aku dah 5tahun masuk takaful mesra yg mana skang dah tukar jadi ETIQA.. aku amik yg saving nyer.. ammar aku amikkan PRUDENTIAL bsn, medical card.. dah nak 1thn dah mencarum..
bagus ada insurans nie.. adik aku yg eksiden tu dia amik ngan TAKFUL IKHLAS.. bulan2 carum rm77 (saving plan) jer.. dan baru carum dalam rm1500 lebih kurang la.. tup,tup dia eksiden aritu, TAKAFUL IKHLAS bayar dia RM46,000.00
terus tutup polisi, coz dia dah register ngan jbtn kebajikan..dapat kad OKU..
dan pada sesapa yg takde insurans lagi tuh, lebih baik amik dari skang.. bukan kita nak jadi benda tak elok kat kita, tapi malang tu kita tak tau..apa2 insurans pun OK sebenarnya.. tapi kita kena PAHAM betul2 apa yg di cover.. kalau TAK PAHAM itu yang kita nak kata insurans penipu..walhal kita yg tak baca polisi bebetul..

Ietams said...

mila,
betul..betul.. betul..

Sensasi nya..,

Us together..