Thursday, April 9, 2009

Sejenak di Tioman

pimp myspace profile
meh sini kite same-same selam ke dasar lautan, menikmati keindahan hidupan laut. pemandangan ni memang di ambil jauh di dasar laut pulau tioman. kedalaman laut mase ni bersamaan dgn ketinggian bangunan 10 tingkat.
fuiyooo dalam tuuuuu...
cantiknya batu karang pink ni, sebijik mcm pokok bunga..
terserlah warna pinknya.. sape yg suke kaler pink mesti keterujaan akan terjadi melihatkan warna yg cantik sebegini rupe.
dia mcm ade 2 kaler pink kan..
ape yg sy nampak kat celah² urat nya kaler pink pekat, border setiap urat² tu kaler pink lembut.
yg panjang-panjang ni dah mcm lalang pun ade, macam duri landak pun ada. cacing pun buleh jadi juga..
cacing kerawit???... huhuhuhu takutttt!
Tiram yg ter nganga,
ops! mutiaranye dah kene curik!!?? mutiaranya ade kat saya ke??. ~aritu kan kami borong mutiara... hehehe tak munasabah je. Beli mutiaranya kat KK, tetibe lak tiram nya ada kat Tioman..
yg bawah ni namenye batu karang bulu ayam,
~ jangan sebuk nak cayer.
saya menipu je
batu karang yg pelbagai jenis & warna lagi,
betapa eksotiknya 'mereka' seolah-olah berada di taman bunga.
meliang liuk mengikut arus
lagi,
Clown fish terkesima melihat manusia berkeliaran di 'dunia' nya
mungkin takut publicity murahan yg tak menentu,
almaklumlah, dia kan keturunan artis.... berkat dari kejayaan nemo dalam filem lakonannya sebelum ini, secara otometik mereka kini di kenali ramai. tu yg dia elak dari jumpa papa mamarazi tuu akhir sekali, saya sajikan pemandangan laut pulau tioman utk tatapan kita bersama,
oh! cantiknya ciptaan Tuhan.. Subhanallah!
gamba-gamba ni bukan dari pengalaman saya, sila jgn salah faham.
Cek. Man ofismet saya pegi diving haritu kat Pulau Tioman. Sempena hobi dia yg terbaru ni la.
tak lame lagi dia leh jadi DiverMaster . wahhh! tak hingat Master nye.
tu yg dia ke Pulau-pulau utk diving. Lepas ni ade byk lagi dia nye agenda.
Ke pulau mane tah, saya lupe.
dia share gamba² ni kat kami se opis,
sebab kan saya amat mengagumi keindahan gambar ni, tu yg minta permisi dari dia utk cilok sket koleksi gambar² dia
utk di letak ke dlm blog saye.
ni diaa!!! diver master kite,
haa.. jgn nak mengada nak ejas-ejas.. yer kekawan or adik-adik,
sudah berpunya nih! di miliki oleh 2 wanita yg anggun lagi bistari.
Kak Hada, tumpang lalu...hiks!

4 comments:

didyrose said...

eee berani kah kalu bb diving ar. takut terserempak ikan yang besar2...

Ietams said...

didy,
tak berani guwe, sekali jumpe jaws.. gerunnn

minna minna said...

subhanallah..cantik nyer ciptaan allah..

kalu aku jgn nak berdiving..swimming kat pool mau lemas gamaknya..wakakaka

Ietams said...

maya,
memang cantekk...

Sensasi nya..,

Us together..