Monday, April 27, 2009

kelopak! jantung!... kelopak-kelopak! jantung-jantung!..

pimp myspace profile
ahad, bersamaan 26hb April bersamaan dgn 1 jamadilawal,
kami sekuarga menghadirkan diri ke majlis persandingan cek awe donde, eh silap!
Cek Siti Hawa oh silap lagi, now sudah jd Cek Puan Hawa.. Ex-colleagues kami..
dulu saya ade letak gambo dia, mention dia je anak dara yg available tuu.. so skrg ni unavailable la.. dah jadi suri Si En. Mahluddin ni.. Awe, "Selamat Pengantin Baru Yerrr, Moga berkekalan hingga ke akhir hayat, dunia & akhirat, Amin.." saya janji gitu gini dgn cek din & hirman, kekunun kul 1 dah ade kat situ la.. tapi kan, atr bertiga tu saya yg paling last... huhuhu tak semeja la kami, cek din & hirman's famili satu table share dgn 2 org kakak tu, tah sape tah.. kami 3 beranak ter campak mkn kat meja sebelah. tu laaa, lewat lagi.. tak dapat nak gossiping.. hihihi.. menu aritu agak sedap juga, kalo tak silap ade 3 jenis lauk beserta nasi minyak.. jap, saya ingat balik ape ye lauknye aritu.. yg saye nampak lauknye kat pinggan saya ade daging kicap, ayam masak merah, dalcha & nenas, eh! tu dah 4 lauk.. saye main agak je, sebabnye En. Abah ku yg ambilkan nasi.. sampai je depan mata, tak tempoh derr, terus ngap.. lapo! td bekfes jambu & jus oren jer.. mmg kelaparan betull..
tp betul la.. sedap, (ke sebab tgh lapo?? buleh rs sedap yg amat, menunye??!! ~**pelik sekejap) tak kesah ler kan, janji sedap. haziq lak dr mula naik keter dah tido.. zzzz nyenyak! sampai la mase en. abah letak nasi tu. Dia still mcm "eh!! kat mane ni??" gitu la kirenye.
nampak ibunye nak ngap, mujur haziq mcm segar-segar.. terus suapkan dia sesama saya. ye ye ah je, sedap..sedap..mulut puji, tapi tak ye terhabes makan. padehal makan berdua dah tu, tetap tak buleh nak abeskan nasi & lauk sepinggan. kenyang wehh. Burrp! alhamdulillah. tukang masaknye mesti ikhlas masak lauk-pauk ni, buleh terasa kenyang yg amat je makan.
haziq tu kan baru bangun tido, elok gak.. enjin nye tak panas lg.. kalo mmg panas dari awal, masak gak kami. kompem kene bekejar sane sini. dia cume cargas atas kerusi saje.. fuh! legaaa..
anak cek din dua beradik tu dah berasap sejak awal, lepas je dorang makan, mereka 2 beradik dah gigih gantikan pengantin. dorang yg amik shif pengantin naik pelamin. melompat dr atas stage turun ke bawah. hihihi, kelaka.. bagus tengok budak cergas ni..tu tandenye self confident dorang tinggi.
haziq dr stat makan tadi dia dah ngendeng-ngendeng turun kerusi,
nak join abang-abang tu lari sana sini
seb baik haziq dengar kata, tambah lg dia still pening tido tu kan.. so, takde la aktiviti lari berganti-ganti.. :D
mase kenduri ni kan, saye rase bersyukur sgt dpt attend,
Nanti eh, saye cerita kat next entry ...
perkara yg tak pernah terjangka, berlaku hari tu... Syukur Alhamdulillah,

4 comments:

minna minna said...

cun cun cun
perantin ma...

Ietams said...

minna,
memang, rs mcm nak naik pelamin sekali lagi

mila80 said...

En.Abah keje nyer ngamik gambar ibu jer la yer sepanjang majlis tuh..
dah macam2 posing ibu buat tu.. hehheheh...

Ietams said...

tu la..
perasan artis kejap.

Sensasi nya..,

Us together..