Tuesday, December 16, 2008

tengkujuh

pimp myspace profile
raya haji aritu kan jatuh dalam musim tengkujuh kan.., sebabkan kebetulan kami balik ke dungun, dapat la merasa kemendungan tengkujuh di pantai timo.. En Abah ajak saya & haziq ke pantai petang seblom raya.. saje tinjau air laut. tu nak tunjuk kat saya le tuh.. cemane panorama bile musim tengkujuh kat dungun nih.. gerun tengok air laut ni.. punye le tinggi ombaknye.. nampak pantai kat tepi tu terhakis.. agaknye sebab air laut + angin ribut hempas pantai.. pasir pun byk sepah kat atas jalan.. rumah rehat yg betul² facing pantai, memang dah hancor.. (tak sempat nak snap gambo) ye la, angin kuat giler.. cemane nak kukuh tiang/bumbung rumah.. kalo tak mcm tu, tak kan ade pepatah bebunyi, "kalau takut dilambung ombak..jgn berumah ditepi pantai" (kredit to kak An, jd cikgu peribahse saye) memang kecut perut lalu kat tepi pantai. cepat² kami pusing balik.. tak le jadi meneruskan perjalananan di tepi laut nan menggerunkan ni.. mase saye jenjalan tu ade perasan sorang dua berenti kat tepi amik gambo laut ni.. blogger gak kot, tu sepesen saya la gaknye.. nak menepek kat blog dorang.. hihihi kite serope la weh! sampai kat rumah wan, dok kat beranda layan haziq main bola.. sebabkan rumah wan ni tinggi gak kawasannye takde la takung air, ade gak rumah yg ditenggelami air.. mcm rumah depan wan ni ha, abis takung air.. ade tinggi betis airnya.. rumah wan, setakat takung kat area sebelah ni je la airnya.. takde la scary sgt rumah wan ni kalo musim banjir.. tp 1st time tau dungun banjir, name kawasan tu seberang pintasan.. ingat nak gak pegi.. sebab kawasan tu area pasar dungun, dekat je kalo nak pegi.. tapi tak kesempatan nak tinjau kawasan..

3 comments:

--{-@ Zaity @-}-- said...

menakutkan kan bila tgk air laur bergelora masa musim tengkujuh ! eeee gerunnn

FaizFarwizah said...

wakakaka.. siap kredit lg eh.... ingat lg lgu msa kecik²..UJAN RINTIK² AIR BERGELORA..MAK BG SPOSEN..BLA..BLA BLA

Ietams said...

k.zaity,
memang takut... eeee

kak an,
kene le kredit, kalo tak f9 dlm peribahse nye test

Sensasi nya..,

Us together..