Wednesday, December 24, 2008

layan si dia

pimp myspace profile minggu lepas saye demam seminggu.. tapi tetap saye gagahkan diri menghadirkan diri saye ke pejabat demi melaksanakan tugas.. wahh! kekunun pekerja contoh la kire.. hahaha, yg sebenarnye nak kejar due date.. almaklumlah dah year end, kene kejar masa utk langsaikan tugas, arrange shipment/report/account memandangkan ramai customer yg akan bercuti panjang ujung bulan ni.. dengan badan yg tak larat, bile balik rumah je kene reging lak dgn bujang sorang ni.. kene kuatkan tenaga melayan anakande tercinta.. ketepikan sakit sendiri.. senyum kene menten ceria.. dah le badan nye makin menenggelamkan saya.. alamatnye dia lagi tinngi dari ibunye la nampak gayenye.. haziq badannye tak tembam bagai mcm org lain, ape yg saye nampak badannye cepat meninggi, rata-rata baju dia tergantung perot.. huhuhu, nengok saje la gambo baju dia yg tgh berdiri ni.. senteng je nampak bajunye

kekadang haziq pantang nampak henpon ibunye.. bile jumpe je henpon mula dia buat² amik gamba sambil mulut bunyi "bu.., nyum..nyum.." (nyum=senyum)
dah le mase demam en. Abah kene bg komitmen yg lebih kat kerja.. adoii.. tak dapek der nak manje-manja malas-malasan bagai mase sakit ni.. kene berdikari je la.. takpe.. sbgai panduan utk masa hadapan, bersakit-sakit dahulu bersenang² kemudian.. elok lg belaja susah sendiri skrg ni.. Allah baru bagi ujian sket mcm ni.. kalo tak buleh survive camno nak face in future kan..

2 comments:

ras-adieza said...

ieta padanlah senyap jer....sian kena buli dengan sibujang tu. hujung2 tahun ni banyak musim termasuklah musim demam selsema. Insya Allah ieta akan kembali sihat seperti sedia kala..akak doakan ni.

Ietams said...

terima kasih kak ras.. alhamdulillah makin sehat skrg ni.. akak cuti-cuti mesia.. bestnye kan

Sensasi nya..,

Us together..