Tuesday, December 9, 2008

gerak ke kampung, tapi lamenye tersekat

pimp myspace profile
kami gerak dari rumah lebih kurang pukul 3ptg gak..tapi jalanraya agak kelembapan sedikit.. almaklumlah.. kes tanah runtuh kat bkt Antarabangsa tu..(agaknye idut bz juga le lepas ni, byk kes lanslide nihh) stat dari Pandan dah start tersengguk-sengguk jalan.. tengah jem-jem segala ni, ade la mcm-mcm kenderaan yg terbabit dgn kes landslide tu kite leh nampak.. siap dia buat enonsmen lagi.. "perhatian!perhatian! minta lalu.. kami ade kecemasan!!" hah beh kurang mcm tula dianye enonsmennye.. saye pun amik kesempatan snap ape yg patut..
ha tu trak tu name nye SMART..
kami yg agak kebosanan terstuck di kesesakan lalulintas sambil dengar radio 24.. tau le serba sikit perkembangan landslide tu.. tambah helikopter berterbangan di udara..
lalu gak sebelah sekolah Ulu kelang yg di jadikan sbg penempatan sementara utk mangsa.
terpikir gak.. tpt kejadian tu kene kat org kaya, kompem susah nak bagi makan tu..
almaklumlah deme tu org-org kaya.. kompem la pride nye lain..
tengok kat berita tu pon dah nampak dah ke fussy an mereka.. siap nak saman bagai..
cube ler bermuasabah & bersyukur serta berdoa..

3 comments:

ina's said...

aku setuju dgn kenyataan ko tu

minna minna said...

dorg mmg demand; aku dr sian jd nympah ngn dorg; tuhan baru tnjuk ckit tu; dah mntak bukan2; sok kat padang masyhar dorg nak gak ke request hotel 5*; giler punya org2 kaye;

Ietams said...

erm.. makin lame nengok dorang mmg bule tuka jd nyampah..
muga² semuanye selamat

Sensasi nya..,

Us together..